България бе поканена на изложението за круизен туризъм в Марсилия

Градът на Лазурния бряг иска да разшири партньорството си с Варна
по статията работи: Нели Минчева
България бе поканена на изложението за круизен туризъм в Марсилия
Снимка: Булфото

Страната ни получи покана да се включи в специализираното изложение за круизен туризъм през ноември тази година в Марсилия, стана ясно от срещата днес (27 януари) на зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов с кмета на града Жан-Клод Годен. Маринов бе на работно посещение във френския регион
Прованс Алпи-Кот д’Азюр. Той получи от г-н Годен почетния медал на Марсилия.

Градът на Лазурния бряг иска да разшири партньорството си с Варна, което е скрепено със споразумение между двата града за сътрудничество в развитието на водните спортове. Марсилия е готова да окаже помощ за бъдещото училище по ветроходство във Варна, а също и да сподели опита си в подготовката да бъде културна столица на Европа през 2013 г. с българския кандидат за 2019-а. Френското кметство отправи покана и към българските творци от различни области да участват в Марсилия програмата й като културна столица преди и по време на събитията.

Зам.-министър Маринов имаше вчера работни срещи също с президента на Търговската и индустриалната палата на Марсилия-Прованс (CCIMP) Жак Пфистер и с вицепрезидента й за туризъм Франк Рекоинг. Българската делегация бе приета и от градския директор по туризма на Марсилия Томас Вердон и разговаря с експерта от Туристическия офис в града Сирил Сабоя, която отговаря за конгресния туризъм.

Снощи посланикът на България в Париж Марин Райков връчи орден "Мадарски конник" на досегашния почетен консул на страната ни в Марсилия Дени Дансе и въведе в длъжност новия - Жан-Мари Мартен. На церемонията присъства и зам.-кметът на града Доминик Власто, която е с ресор туризъм.

 реклама