иста България продължава да инвестира в обучение за енергийна ефективност и екология

Представители на местната власт и компетентни институции подкрепиха открития урок в 70 ЦДГ „Здраве” в столицата
по статията работи: Нели Минчева
иста България продължава да инвестира в обучение за енергийна ефективност и екология
Снимка: иста България

Дружеството за дялово разпределение иста България продължава да инвестира в проект за обучение на децата от детските градини в страната. Инициативата "Енергийна ефективност и екология в детските градини” е част от политиката на иста България за корпоративно-социална отговорност. В контекста на проблема за глобалното затопляне, необходимостта от енергийно-ефективно отношение и опазване на околната среда и земните ресурси, дружеството за топлинно счетоводство стартира проекта за обучение на най-младите членове на нашето общество в отговорно поведение към природата.

Днес, 24 декември 2012 г., по време на открития урок, децата от 70-а ЦДГ "Здраве” в столичния район "Изгрев” показаха наученото за енергийната ефективност и екологията. Символът на проекта Познайко по време на цялостното обучение помагаше на децата да научат как да пестят електро- и топлоенергия, как да изхвърлят отпадъците разделно, как да опазват околната среда. С много песни, танци и усмивки приключи поредният открит урок от проекта, на който присъстваха Ана Зографова, началник отдел "Образование, култура и социални дейности” в район "Изгрев”, управителят на иста България Ася Ангелова и други представители на местната власт и компетентните институции. Актьорите от театър "Екосцена” зарадваха малчуганите със специално разработено по темата представление.

Проектът "Енергийна ефективност и екология в детските градини” на иста България се реализира в 9 детски градини – 5 в София, 2 в Пловдив и 2 в Плевен. Продължителността му е 2 месеца и е разделен на два етапа. След приключване на първия етап, който включва практическо обучение на децата как да бъдат отговорни към опазването на околната среда, се провежда открит урок. В София предстои още един открит урок в ОДЗ 8 "Таврия”, както и по два открити урока в Пловдив и Плевен.

иста предлага иновативни и устойчиви решения за енергийна ефективност в сградите. Дружеството за дялово разпределение е базирано в Есен и е лидер на световния пазар в разпределянето и изчисляването на енергията на базата на потреблението на енергия, вода и странични разходи. Услугите, които предлага на собствениците на недвижимо имущество и на енергийните компании, покриват не само доставката и инсталацията на отчитащо устройство, но и дялово разпределение, както и анализ на енергийните данни. Освен класическите услуги, иста разработва устойчиви решения в областта на енергийния мениджмънт за съхраняване на ограничените ресурси. В компанията работят 4600 служители в 25 страни.

Фирмата предоставя услуги в над 11 милиона сгради (жилищни и търговски площи). В Германия над 1200 служители на 26 места се грижат за клиенти в близо 4.3 милиона помещения. У нас фирма иста България ЕООД започва дейността си през 1995 г. под името Рааб Кархер Енерги Сервиз. Компанията обслужва клиенти в София, Пловдив, Перник, Варна, Плевен и Шумен. Стремежът на иста България е да бъде максимално близо до клиентите си и да предлага качествени услуги и надеждни уреди, отговарящи на нуждите на клиентите. Именно това я прави една от най-предпочитаните компании за дялово разпределение в България.

 реклама