Юромъни: Райфайзен Банк Интернешънъл е "Най-добра банка в Централна и Източна Европа"

Трето отличие "Най-добра банка" в ЦИЕ за 2014 г.
по статията работи: Данаил Казаков
Юромъни: Райфайзен Банк Интернешънъл е "Най-добра банка в Централна и Източна Европа"

Британското финансово списание Юромъни (Euromoney) определи Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) за "Най-добра банка в Централна и Източна Европа" за осми път. Церемонията по награждаването се проведе в четвъртък вечерта в Лондон.

"Фактът, че получаваме тази награда за пореден път доказва, че сме надежден партньор на нашите 14.5 млн. клиенти дори и в тези трудни времена. За нас този приз е важен символ на доверие, потвърждаващ качеството на работата ни", каза Карл Севелда, главен изпълнителен директор на РБИ.

Наградата на Юромъни е третата, която РБИ получава през тази година. През април Глоубъл Файнанс (Global Finance) отличи РБИ като "Най-добра банка в Централна и Източна Европа, а през май РБИ бе избрана и за "Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД" от EMEA Файнанс (EMEA Finance).

Освен банката-майка РБИ, също така и дъщерните й дружества в Босна и Херцеговина, Косово, Румъния и Сърбия бяха определени за "Най-добра банка" на местните пазари.

Юромъни е едно от водещите месечни издания за глобално банкиране, финанси и капиталови пазари. Вече над 20 години, наградите му отличават най-добре представящите се финансови институции на всеки значим финансов пазар и продуктов сектор, както и водещите банки в над 100 държави.

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 15 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

РБИ е единствената австрийска банка с присъствие както в световните финансови центрове, така и в Азия, която е допълнителен географски фокус на групата.

Над 57 000 служители на РБИ обслужват 14.5 милиона клиенти чрез близо 3000 офиса, като повечето от тях са в Централна и Източна Европа.

РБИ е собственост на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), която индиректно притежава около 60.7% от капитала на банката. Останалата част се търгува свободно. Акциите на РБИ са листнати на Виенската фондова борса. РЦБ е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната, която оперира като главен офис за цялата Група РЦБ, включваща и РБИ.

 реклама