Юробанк И Еф Джи е най-добрата голяма компания в Европа в областта на управлението на околната среда

В конкурса взеха участие 36 компании и организации от 15 европейски страни
по статията работи: Нели Минчева
Юробанк И Еф Джи е най-добрата голяма компания в Европа в областта на управлението на околната среда
Снимка: Пощенска банка

Юробанк И Еф Джи спечели наградата EMAS 2011 (Схемата за управление на околната среда и одитиране на Европейския съюз) в рамките на Европейските награди за управление на околната среда в категорията "Големи компании”. В конкурса взеха участие 36 компании и организации от 15 европейски страни.

Гръцката финансова институция, част от Юробанк И Еф Джи Груп, към която принадлежи Пощенска банка, е първата банка на европейско ниво, която печели тази награда от 2002 година, когато стартира конкурсът.

Юробанк И Еф Джи участва в конкурса три поредни години (2009-2011), представяйки Гърция в категорията "Големи компании”. Компании и публични организации от европейските страни участват в конкурса, състезавайки се в специфични тематични области според методите на интегриране на екологичните практики в техните операции.

Тази година конкурсът на тема "Участието на заинтересованите страни (включително служителите), като водеща сила за непрекъснато подобрение на постиженията в областта на опазването на околната среда” се проведе на 17-ти ноември в град Краков, Полша (страната, която в момента председателства Европейския съвет).

Журито, съставено от членове с висока международна научна репутация, и Европейската комисия оцениха програмите за екологично обучение на човешките ресурси на банката; иновативните енергоспестяващи програми и програмите за рециклиране; приложението на "зелени" критерии при закупуването на стоки и услуги; информацията за "зелените" продукти на банката, предоставяна на клиентите и широката общественост; подкрепата, оказана на природозащитни организации и агенции; както и представителството във висши институции, част от важни международни мрежи като ООН, за насърчаване на отговорността към опазването на околната среда във финансовия сектор.

Това международно признание подчертава ангажимента на Юробанк И Еф Джи към прозрачност, доверие, отговорност и участие като неразделна част от управлението на въпросите, свързани с околната среда.

 реклама