Шести пореден ФАМИЛАТЛОН стартира с подкрепата на VIVACOM Fund

За посетителите на празника VIVACOM организира образователна игра, турнир по Народна топка и детски велопоход
по статията работи: Данаил Казаков
Шести пореден ФАМИЛАТЛОН стартира с подкрепата на VIVACOM Fund
Снимка: vivacom

На 18 май (неделя) в Южния парк в София ще се проведе шестото поредно издание на ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот, който от самото си създаване се осъществява с подкрепата на VIVACOM Fund. В неделния ден събитието ще събере на едно място близо 1000 български семейства, като им предложи разнообразни забавления. VIVACOM ще се включи в инициативата като организира за посетителите й образователна игра с награди, турнир по Народна топка и детски велопоход.

Играта "Малката Европа", осъществявана от мобилния оператор, е една от най-интересните атракции за участниците в спортния ден. Всяка година тя предизвиква малки и големи да обиколят зелените пространства на Южния парк в търсене на скритите на територията му 28 европейски столици. Най-активните получават подаръци, които радват децата във всяко семейство.

По традиция VIVACOM е организатор и на детския велопоход на ФАМИЛАТЛОН за детски градини, който тази година ще стартира от 16.00 ч. Градината, събрала най-много участници, получава за награда материали и реновиране на двора си от доброволците на VIVACOM Cares. За първи път, тази година, по инициатива на VIVACOM ще се проведе и турнир по Народна топка със специални награди за победителите.

Инициативата ФЛАМИЛАТЛОН е посветена на Деня на Европа (9 май) и Световния Ден на семейството (15 май). Празникът е организиран от Асоциация Родители и VIVACOM Fund, в партньорство със Столична община, и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта 2017 година и Европейска столица на културата 2019 година.

 реклама