Четвъртото издание на Research@Intel Europe отваря врати

Intel основава програма за центрове за паралелни компютърни технологии Intel® Parallel Computing Center Program
по статията работи: Георги Георгиев
Четвъртото издание на Research@Intel Europe отваря врати
Снимка: Intel

На 22 и 23 октомври 2013 г. Intel събира над 300 делегати от академичните среди, правителствата, индустрията и медиите на Research@Intel Europe и Intel Конференция за Европейски проучвания и иновации (Intel European Research and Innovation Conference (ERIC)) в Ница, Франция.

Intel Конференция за Европейски проучвания и иновации (Intel European Research and Innovation Conference (ERIC))

Темата на ERIC 2013 е "изграждане на интелигентно, устойчиво общество чрез партньорство в проучванията и иновациите." Фокусът на Конференцията включваше свързаните градове, компютърна архитектура и дизайн, high performance computing и exascale, мобилност и мрежови технологии. Присъстващите имат възможността да задълбочат своите сфери на експертиза, да се запознаят, както и да си сътрудничат с представители на академичните среди, индустрията, правителства и представители на Intel.

Research@Intel Europe

Кристиан Тордо, заместник-кметът на Ница, официално откри Research@Intel Europe технологичната демонстрация за 2013 г. Мартин Кърли, вицепрезидент на Intel и директор на Intel Labs Europe, ще представи над 14 иновативни развойни проекти. Развойните проекти изследват технологии, които обогатяват живота с по-умни градове, домове и офиси и с по-умни начини за учене, комуникиране и взаимодействие.

Intel основава Програма за Intel центрове за паралелни компютърни технологии - Intel Parallel Computing Center Program

Intel центровете за паралелни компютърни технологии (Intel Parallel Computing Centers) са университети, институции и лаборатории, които са лидери в своята област. Центровете се фокусират върху модернизиране на приложения, за да се увеличат паралелизмът и възможностите за надграждане, както и да се създадат възможности за значително увеличаване на производителността. Центровете разработват учебна програма, за да оборудват учени, студенти, партньори и учени в сферата на компютърните технологии с уменията пълноценно да се възползват от ресурсите на паралелните компютърни технологии. Чрез създаване на възможност за усъвършенстване на паралелизма, Intel Parallel Computing Centers ще ускорят откритията в области като енергетиката, финансите, производството, природните науки, метеорологията и други. Първоначално, част от тази нова програма ще бъдат Konrad-Zuse-Zentrum für Informationstechnik Berlin, CINECA Bologna, University of Texas, University of Tennessee и Purdue University.

Разширяване на Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing

По време на ERIC 2013, Intel обяви старта на "spoke” институт във Финландия, който е афилииран към Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing в Дармщадт, Германия. Новият институт ще бъде съвместно начинание на Intel и University of Helsinki. Той ще бъде ръководен съвместно от професор Асокан (University of Helsinki) и Матиас Шунтер (Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing). Целта на това начинание е да се провеждат проучвания, които създават нови области на "използваема мобилна сигурност" ("Usable Mobile Security”), за да направят смартфоните и таблетите по-сигурни.

Intel Labs Санкт Петербург отбелязва своята 10та годишнина

Участващата от създаването на Intel Labs Europe лаборатория Intel Labs Санкт Петербург, отбелязва своята 10та годишнина тази година. Тя се фокусира върху проучвания за дизайн, разработки и архитектура на системи-върху-чип (system-on-a-chip (SoC)). Лабораторията е постигнала повече от 300 обявени изобретения и 100 патента през последните 10 години. Тя също така е повлияла на редица продукти на Intel и е допринесла за много международни стандарти.

Intel Labs почете топ европейски преподаватели и докторанти

Университетската програма на Intel Labs участва в конференцията ERIC, за да почете най-добрите европейски преподаватели и чрез своите програми Early Career Faculty Honor Program и Doctoral Student Honor Program. Общо 6 професори и 13 докторанти ще бъдат почетени по време на церемонията, която е част от конференцията ERIC. Програмата Early Career Faculty Honor Program беше създадена, за да промотира кариерите на най-добрите и най-открояващите се преподаватели с ранна кариера в топ университетите по света. Програмата Doctoral Student Honor Program награждава с fellowship изключителни кандидати за докторска степен (Ph.D.), които се занимават с водещи иновации в области, свързани с бизнеса и интересите в сферата на развойната дейност на Intel в Европа.

Европейски студенти откриват нови начини за взаимодействие с компютрите

Perceptual computing ще промени из основи начина, по който хората взаимодействат със своите PC-та по интуитивни, естествени и увлекателни начини, с използването само на жестове и гласови команди. Creative® Interactive Gesture Camera (интерактивна камера разпознаваща жестове) е ключов момент от инициативата на Intel за взаимодействие на базата на жестове. С Intel® Perceptual Computing Software Development Kit (SDK) 2013, разработчиците могат да създават вълнуващи нови приложения, които се възползват от ключовите възможности на SDK: проследяване на ръка и пръст от близко разстояние, разпознаване на реч, анализ на лице и augmented reality. По време на семинара по Perceptual Computing, част от конференцията ERIC, студентите ще имат възможността да открият тези нови начини за взаимодействие с компютрите.

 реклама