ЧЕЗ ще подкрепи инициативата "Часът на Земята 2012"

Компанията призовава своите клиенти да бъдат съпричастни и да изключат осветлението си за 1 час на 31 март
по статията работи: Лиляна Бончева
ЧЕЗ ще подкрепи инициативата "Часът на Земята 2012"
Снимка: EarthHour.org

 "За четвърта поредна година ЧЕЗ ще подкрепи инициативата на международната природозащитна организация WWF "Часът на Земята". Надяваме се, че така ще дадем пример на всички наши клиенти и партньори и ги призоваваме не само да се включат в кампанията, но и да затвърдят енергийно ефективното поведение като начин на живот. Вярваме, че с постоянство и с общи усилия можем да постигнем промяна в мисленето на хората” каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

По време на "Часът на Земята 2012” - 31 март, събота, от 20:30 до 21:30 часа, ЧЕЗ ще изключи осветлението на своите сгради на територията на София. Компанията ще подпомогне "Часът на Земята 2012" и като предостави на WWF статистически данни за консумацията на електроенергия по време на инициативата. Банери на кампанията ще има на корпоративния сайт на дружеството, както и на сайтовете на партньорите на компанията. Клиентите в столицата ще получат фактурите си в пликове с логото на "Часът на земята”.

През 2011 г. ЧЕЗ изключи дежурното и рекламно осветление на 6 свои сгради в София. В резултат на активното участие на клиентите на ЧЕЗ в инициативата, бе регистриран 44 мегавата спад на потреблението на електроенергия в столицата. Спестената от потребителите електроенергия се равнява на консумацията на 735 хиляди стандартни електрически крушки по 60 вата. 

Кампанията "Часът на земята” е една от най-мащабните акции, които насочват общественото внимание към проблема с глобалното затопляне. Тази година 26 български града ще угасят фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради за 1 час в знак на съпричастност с инициативата. София също е сред градовете, потвърдили участие.

 

 реклама