ЧЕЗ преобрази електрическите табла по столичната „Граф Игнатиев” в произведения на изкуството  2

В артистичната акция се включиха 8 талантливи български творци
по статията работи: Лиляна Бончева
ЧЕЗ преобрази електрическите табла по столичната „Граф Игнатиев” в произведения на изкуството
Снимка: ЧЕЗ

В истинска художествена галерия на открито се преобрази столичната улица "Граф Игнатиев” по инициатива на "ЧЕЗ България”. В продължение на няколко дни 8 млади и талантливи български художници изрисуваха част от електрическите табла в участъка от пл. "Гарибалди" до кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев", превръщайки ги в съвременни произведения на изкуството. Артистичната акция се осъществи с подкрепата на Галерията за модерно изкуство и на Столична община.

"С реализацията на този проект искахме  да покажем как с малко повече желание и свежи творчески  идеи можем да направим нашия град още по-красив и приветлив. Благодаря  на Столична община и на г-жа Фандъкова  за подкрепата, която ни оказаха, и се надявам, че и занапред ще продължим да работим заедно за една по-модерна и уютна София”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Авторите, пресъздадали своите творчески проекти сред градския пейзаж, са Калоян Илиев-Кокимото (финалист в конкурса MOST), Нора Ампова, Елена Ангелова, Ралица Олева, Деница Русева, Мариян Дянков, Руслана Кожухарова, Студио Four Plus.

Като продължение на инициативата ЧЕЗ и Галерията за модерно изкуство ще организират съвместна изложба, която ще представи всички изрисувани табла и техните автори, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.

Кампанията е част от проекта на ЧЕЗ "Инвестираме в България” и цели да придаде  по-артистичен и естетичен вид  на столицата. Досега в рамките на проекта бяха реновирани и преобразени таблата по ''Г. С. Раковски'', ''Витошка'', ''Мария Луиза''. Предстои изрисуването на електрическите табла по бул. "Патриарх Евтимий” и други централни софийски улици.

 реклама