ЧЕЗ инвестира 1,9 млн. лева в Западна България през октомври

Почти един милион лева са предвидени за района на Северозападна България
по статията работи: Петър Чернев
ЧЕЗ инвестира 1,9 млн. лева в Западна България през октомври
Снимка: ЧЕЗ

"ЧЕЗ Разпределение България” ще инвестира през октомври близо 1,9 млн. лева за развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа в Западна България. Почти един милион лева са предвидени за района на Северозападна България. За Югозападна България са предназначени 456 хил. лева, а за осъществяване на проекти в столицата ще бъдат инвестирани близо 410 хил. лева.

Двата най-големи проекта, които ще стартират през октомври, се намират в област Плевен и са на обща стойност 310 хил. лева. Дружеството започва реконструкция на мрежа ниско напрежение в село Тученица, в която ще вложи 150 хил. лева. В реконструкцията на 20-киловолтовия електропровод "Рашов дол” бъдат инвестирани 160 хил. лева за подобряване на електрозахранването в община Мездра. През октомври ще започне и ремонт на кабели в централните части на София.

"ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма, чиято цел е клиентите ни да получават максимална сигурност и качество на електрозахранването", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От началото на регулаторния период през 2008 г. до края на 2011 г. ЧЕЗ вложи общо 293 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България.

 реклама