Централна гара оцветена от детски рисунки  4

Темата на детския конкурс беше "Безопасно преминаване на прелези"
по статията работи: Теодора Пенева
Централна гара оцветена от детски рисунки
Снимка: НКЖИ

Днес деца на служители на НКЖИ взеха участие в конкурса за детска рисунка на тема "Безопасно преминаване на прелези”, който се проведе на Централна гара София. Пред ретро локомотива, на първи перон на гарата, децата рисуваха въображаеми прелези, влакчета и невероятни картини, които могат да бъдат плод само на детската фантазия.

Гостите и малчуганите бяха поздравени от зам. главният ревизор – инж. Неделчо Спасов, който говори за инициативата, за  необходимостта от спазване на правилата за движение и за високия процент на охраняеми жп прелези в страната. 

На всички участници в конкурса бяха раздадени грамоти за участие, награди и лакомства, а снимката с част от униформата на дежурния ръководител, който осигурява движението на влаковете, ще остане незабравим спомен за децата.

Поводът за конкурса е проведеният, "Международен ден за повишаване на вниманието при преминаване на прелези” (ILCAD), честван от железопътния и автомобилния сектор на повече от 45 страни в света, както и Втората глобална седмица на ООН по пътна безопасност.

Конкурсът за детска рисунка се проведе за втора поредна година, с тенденция да стане традиционен.

 реклама