Холивудски кинохитове на домашния телевизор от М-Тел

Телекомът променя пазара на мултимедийни услуги след сделка с водещ европейски доставчик на съдържание
по статията работи: Нели Минчева
Холивудски кинохитове на домашния телевизор от М-Тел
Снимка: М-Тел

Хитови заглавия от каталозите на най-големите холивудски филмови студия, любими сериали и богата колекция от музикални видеоклипове ще бъдат достъпни скоро за клиентите на М-Тел, след като българският телеком приключи сделка с водещия доставчик на съдържание в Европа – On Demand Group (ODG).

Сътрудничеството между двете компании е на път да промени пазара на мултимедийни услуги в България, като развива предложенията за видео по поръчка. М–Тел беше и първият доставчик на цифрова телевизия у нас, който предложи на своите клиенти услугата М-Тел Домашна видеотека през телевизора. Телекомът към момента предлага близо 100 заглавия, които всеки може да наеме чрез дистанционното управление само с няколко кликвания. Сделката с ODG ще даде възможност каталогът, предлаган от М-Тел, да бъде обогатен с много нови касови заглавия, което ще го направи още по-атрактивен за клиентите.

Европейската компания ODG е водещ доставчик на съдържание от най-големите филмови студия и е специализирана в управлението на услугите за видео по поръчка за различни устройства: от телевизора до мобилния телефон. Работи успешно с големи кабелни оператори и телекоми във Великобритания, Франция, Германия, Гърция, Турция, Дубай и други. Годишно компанията обработва над един милиард заявки за видео по поръчка на 11 езика в 14 страни.

По думите на Красен Хинков, директор "Продукти и услуги" в М-Тел, сътрудничеството с ODG ще позволи на компанията да развие допълнително предлаганите към момента услуги, за да имат потребителите още повече възможности при ползване на видео по поръчка.

"През последните две години ODG установява близки партньорства с все повече от водещите кабелни оператори и IPTV доставчици в Европа", коментира главният изпълнителен директор на ODG Тони Кели. Той определи сделката с М-Тел като поредна стъпка в стратегията им за развитие, приложена успешно вече във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Гърция, ОАЕ, Сърбия, Словения, Латинска Америка. Сега и в България компанията ще предоставя своя опит в предлагането на кчачествени TV услуги по заявка на атрактивни цени.

 реклама