Хамстер управлява Volvo FMX в холивудска каскада

Как е възможно малкото животинче, което тежи само 175 грама, да управлява камион?
по статията работи: Момчил Лалев
Хамстер управлява Volvo FMX в холивудска каскада
Снимка: commons.wikimedia.org

Най-новият филм на Volvo Trucks – "Каскадата на хамстера” представя уникална за автомобилната индустрия технология, която прави възможно малкото животинче, което тежи само 175 грама, да управлява камион.

За да докажат колко лесно е управлението на новия Volvo FMX, оборудван с Volvo Dynamic Steering, експертите от Volvo Trucks оставиха хамстер да управлява изкачването на камионa в кариера в Испания. За целта те монтират "въртележка за хамстери” на волана и направляват животното с морков, за да прави завои наляво и надясно. Така, благодарение на системата Dynamic Steering, в която електродвигател замества мускулната сила на водача, дори хамстер успява да маневрира 15-тонния камион.

"При ниски скорости, тежконатоварият камион е толкова лесен за маневриране, че може да се управлява само с един пръст, а когато шофирате по магистрали, системата за динамично управление предлага ненадмината стабилност," каза Йан-Инге Свенсон, инженер разработки на софтуерни системи във Volvo Trucks.

"Каскадата на хамстера” е само един от филмите, в които показваме високотехнологичните иновации на нашите камиони по един уникален начин. И мога да ви уверя, че скоро ни предстоят още много необикновени тестове”, допълни Клас Нилсон, Президент на Volvo Trucks.

"Каскадата на хамстера” е достойно продължение на серията от необикновени филми, с които Volvo Trucks представя технологичните иновации и изключителните възможности на камионите си. Преди броени дни бе премиерата на видеото "Куката”, в което президентът на компанията прекара над два часа стъпил върху предния панел на Volvo FMX, висящ във въздуха на над 20 метра височина.

Видеото "The Ballerina Stunt”, което беше тийзър за представянето на новия хитов модел Volvo FH, пък показа състезателката по слаклайнинг Фейт Дики да балансира върху въже между два камиона, които се движат с пълна скорост по магистрала. По този начин под режисурата на един от водещите холивудски режисьори бе демонстрирана подобрената стабилност и управление на камионите Volvo.



 реклама