Форум за студентски стаж и кариера гостува във VIVACOM Art Hall

Целта на събитието бе да помогне на младежите при намирането на първа работа
по статията работи: Данаил Казаков
Форум за студентски стаж и кариера гостува във VIVACOM Art Hall
Снимка: vivacom

VIVACOM Art Hall бе домакин на форум за студентски стаж и кариера, който се проведе на 12 март в сградата на Телефонната палата. Събитието имаше за цел да подготви и помогне на младите хора при намирането на първа работа и старта на професионалната им кариера. Форумът бе организиран от фондация "Каузи", като част от проекта "Международна младежка мрежа за трансфер на ноу-хау за предприемачество, кариерно развитие и заетост" (Y-CEENATRA) по програма за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. Събитието се осъществи с подкрепата на VIVACOM, Центъра за кариерно развитие на ВУЗФ, Велбой ООД, Българо-сръбска търговско-промишлена камара и AIESEC България.

В рамките на еднодневния форум участниците имаха възможността да се включат в дискусии, свързани с намирането на първа работа, както и да се запознаят с предложенията на български фирми и организации, предоставящи заетост за талантливи млади хора. Първата дискусия бе на тема "Първа работа – мисията възможна". По време на нея Десислава Лазарова от ВУЗФ запозна участниците с ролята на кариерните центрове в България. Събитието продължи с втора дискусионна среща, на която Силвия Илиева – Мениджър Човешки ресурси на VIVACOM, разкри какви са характеристиките на идеалния кандидат за работа. Тя даде на студентите насоки за това, как да подготвят най-добре своето представяне пред бъдещия си работодател, за да увеличат шансовете си да бъдат наети.

Основната цел на проекта Y-CEENATRA е да насърчи кариерното развитие и младежкото предприемачество, да подобри връзката между образованието и бизнеса чрез подпомагане достъпа до информация, обмен на добри практики и изграждане на икономическа синергия за малките и средни предприятия в района на София, Видин и Зайчар. Партньори на инициативата са Фондация "Каузи", Тимочкият младежки център и Националното сдружение на малкия и среден бизнес - три организации, които притежават богат опит в работата с младежи и предприемачеството.

 реклама