Фондация "Радостина Константинова" избра своя стажант в "Интернешанъл Хералд Трибюн"

Боряна Джамбазова ще замине за Париж в средата на април тази година
по статията работи: Петя Бързилска
Фондация "Радостина Константинова" избра своя стажант в "Интернешанъл Хералд Трибюн"
Снимка: sxc.hu

Боряна Джамбазова заминава за Париж в средата на април и ще работи 3 месеца в супер професионална среда.

Боряна Джамбазова спечели конкурса на Фондация "Радостина Константинова за първо стажантско място в редакцията на "Интернешанъл Хералд Трибюн”. Тя ще замине за Париж в средата на април и ще работи три месеца в супер професионална среда, съобщиха от неправителствената организация.

Решението на Управителния съвет на Фондация бе взето след внимателно обсъждане на професионалните интереси на всички кандидати и провеждане на устен и писмен изпит за владеене на западен език на допуснатите до втори кръг.

Спечелилата конкурса Боряна Джамбазова е завършила Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ "Св. Климент Охридски” и е на 25 години. Сътрудничи на балканския сайт за разследваща журналистика Balkan Insight, както и на Transitions Online. Публикува от 2005 г., като проявява специален интерес към интеграцията на малцинствата, дискриминацията и правата на гей-обществата. 

След избора на стажант в "Интернешанъл Хералд Трибюн” предстои да бъдат обявени и имената на стипендиантите на Фондацията от Факултета по журналистика и масови комуникации.

Броени дни остават и до крайния срок за подаване на документи за присъждане на годишна награда за разследваща журналистика – 31 март 2012 г. Наградата е в размер на 3 000 лв. и ще бъде връчена на специална церемония през май 2012 г.

Участниците в конкурса трябва да изпратят публикация, запис на документален филм, репортаж или радиопредаване на разследваща тема. Журналистическите материали са по избор, в зависимост от това дали са публикувани в печата или излъчени в електронните медии за периода - януари 2011 г. - март 2012 г.

Материалите могат да се изпращат по пощата на адрес: Cофия 1000, район Триадица, ул. "Христо Белчев” №1, ет. 5. или по интернет на e-mail: zoyadim@yahoo.com. Кандидатурата трябва да бъде придружена с кратко CV и мотивационно писмо. Участниците в конкурса ще бъдат оценявани от обществено жури на база изпратените от тях журналистически разследвания.

 реклама