Фондация „Ориент България“ продължава хуманитарната си дейност в подкрепа на деца-бежанци

Специализирани офталмологични прегледи на семейство, пострадало от военните действия в Сирия, и бебешки принадлежности дари фондация „Ориент България“
по статията работи: biznews.bg
Фондация „Ориент България“ продължава хуманитарната си дейност в подкрепа на деца-бежанци

Специализирани офталмологични прегледи на семейство, пострадало от военните действия в Сирия, и бебешки принадлежности дари фондация "Ориент България" за приемно-регистрационния център в "Овча купел".

"Колеги социални работници се обърнаха към нас с молба за съдействие да осигурим специализиран очен преглед на момиченце, пострадало от шрапнел в окото и на неговия баща", сподели Азхар Аломар-Златкова от фондация "Ориент България". Беше важно да направим такава консултация, за да сме сигурни, че няма риск детето да загуби зрението си. Бащата също имаше сериозен очен проблем. При подобни консултации е от изключителна важност да има осигурен добър превод, за да няма разминаване при предаване на информацията, допълни Аломар-Златкова.

Социалните работници в бежанските центрове, както и представителите на неправителствения сектор работят заедно, когато става дума за по-специализирана подкрепа. И държавата, и ние правим всичко възможно тези хора да получат справедливо и хуманно отношение, каза Азхар Аломар.

По последни данни на Държавната агенция за бежанци, децата, потърсили закрила у нас за последния месец на 2016 са 35% от всички. 

 реклама