Финал на StartUp Academy във VIVACOM Art Hall

Започва записването за второто издание на академията през есента
по статията работи: Георги Георгиев
Финал на StartUp Academy във VIVACOM Art Hall
Снимка: vivacom

Вчера във VIVACOM Art Hall се проведе заключителната част на първото издание на академията за предприемачи StartUp Аcademy. В тримесечния безплатен курс, със своите идеи и проекти се включиха 60 участника, предварително селектирани сред повече от 240 желаещи. Най-добрите 4 от тях получиха подаръци от VIVACOM и възможността да презентират своите идеи пред представители на двата най-големи инвестиционни хъба в София.

Сред най-интересните идеи, създадени в академията, бяха играта "Smart Мoney”, която по забавен начин да възпитава подрастващите как да печелят, спестяват и инвестират бюджета си в бъдеще, konsultanti.bg – онлайн платформа, която да събира експерти от различни области на едно място, проект за доставка до дома или офиса на био зеленчуци, произведени на село и др.

Програмата на тримесечния курс StartUp Аcademy включваше лекции, дискусии и практически занимания по теми като презентационни умения, маркетинг, продажби, подбор на хора и създаване на екип, Customer Development и др. Основна цел на занятията беше да запознае младите предприемачи със стъпките в реализация на тяхната бизнес идея и да ги подготви как по-най успешния начин да представят своите идеи пред потенциални инвеститори. Лектори в академията бяха доказани имена в сферата на предприемачеството като Лора Крачунова от Scratch Marketing & Boston StartUP Institute, Ивайло Ленков - сериен предприемач от Силициевата долина, Ивайло Симов от Eleven.bg, Христо Нейчев от Телерик, Евелин Велев от Useful at Night и други.

Поради големия интерес, веднага след края на първото издание на академията, стартира и записването следващата StartUp Аcademy, която започва на 17 ноември тази година. Организатори на курса отново са фондация StartUp с подкрепата на VIVACOM Фонд.

 

 реклама