Филип Морис Интернешънъл се стреми към бъдеще без тютюнев дим

Компанията бележи напредък в разработването на потенциално по-безвредни алтернативи на тютюнопушенето
по статията работи: biznews.bg
Филип Морис Интернешънъл се стреми към бъдеще без тютюнев дим

Днес Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) (NYSE/Euronext Paris: PM) препотвърди своя ангажимент за разработване на продукти, които да осигурят бъдеще без тютюнев дим. След като повече от един милион пълнолетни пушачи преминаха към употреба на IQOS, компанията продължава своите мащабни усилия за налагане на пазара на бездимни продукти, които в крайна сметка да заменят цигарите. ФМИ отваря днес своята нова интернет страница, на която представя визията на компанията за бъдещето и за това как новите продукти могат да въздействат значително върху пълнолетните пушачи и обществото като цяло.

"Пълнолетните пушачи търсят продукти, които да предлагат задоволяващ вкус, ритуал и удоволствие като при употребата на традиционните цигари, но с много по-ниско ниво на вредни вещества в сравнение с тези в цигарения дим", споделя Тони Снайдер, Вицепрезидент за комуникациите на ФМИ. "След повече от десет години провеждане на научни изследвания и развойна дейност, днес ние разполагаме с научната база и технология, необходими, за да може тези нови продукти да станат реалност за 1,1 милиарда пушачи по света”.

IQOS е един от четирите бездимни продукта в портфолиото на ФМИ, с които компанията отговаря на търсенето и на разнообразните предпочитания на пълнолетните пушачи. IQOS е тютюнево изделие с електро нагряване на тютюна, което бе пуснато за първи път в края на 2014 г. и се очаква през 2017 г. да се появи на поне още 30 пазара в ключови градове по света.

От 2008 г. насам за ФМИ работят повече от 400 учени и експерти, а компанията инвестира над 3 млрд. долара в научни изследвания, продуктови разработки и научна обосновка. Резултатите от научните изследвания, целящи да оценят потенциала за намален риск при употребата на IQOS, са много обещаващи, като компанията открито предоставя използваната научна методология и констатации на независими научни експерти за преглед и валидиране. През декември 2016 г. ФМИ внесе официално заявление в Центъра за тютюневи изделия към Агенцията за храни и лекарства на САЩ (FDA) за определяне на IQOS като "тютюнево изделие с модифициран риск".

Тони Снайдер добавя в своето изявление: "Ние сме оптимисти за бъдещето и усилено работим за постепенното трансформиране на бизнеса на ФМИ от производство и предлагане на традиционни цигари към замяната им с потенциално по-безвредни алтернативи. Наличието на по-добри алтернативи на пушенето създава огромна възможност за постигане на положителен ефект за общественото здраве. Но ние не можем да работим сами в този процес и затова приносът на здравни експерти, на научната общност и на регулаторните органи ще ускори в голяма степен прехода от цигари към бездимни продукти.”

За да научите повече за това как ФМИ работи за постигане на бъдеще без тютюнев дим, посетете новата интернет страница на компанията на адрес www.pmi.com.

За Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ)

ФМИ е водеща международна тютюнева компания, като шест нейни марки са сред първите 15 международни марки и продукти, продавани в повече от 180 държави. Освен с производство и продажба на цигари, сред които е Marlboro - марка номер едно по продажби в света, както и други тютюневи изделия, ФМИ разработва и предлага RRP (Reduced Risk Products) - продукти с намален риск за здравето. Това е термин, който се отнася до продукти с потенциал за намален индивидуален риск и намалена вреда за населението в сравнение с традиционните цигари. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ цели да предлага асортимент от продукти с намален риск, който отговаря на широк спектър от предпочитания на пълнолетните пушачи и на строгите нормативни изисквания. За повече информация: www.pmi.com и www.pmiscience.com.

 реклама