Училища с безплатен интернет от Vivacom срещу 1500 км пеша

Компанията прави кампания за български училища чрез мобилно приложение, което позволява да даряваш без пари
по статията работи: Александър Димитров
Училища с безплатен интернет от Vivacom срещу 1500 км пеша
Снимка: vivacom

Пет нуждаещи се училища ще получат безплатен интернет от VIVACOM, ако се намерят доброволци, които да извървят 1500 км пеша. Това може да стане чрез специално мобилно приложение – Walk2Help. Апликацията представлява напълно нов дарителски подход, при който дори хора без финансови възможности могат да подкрепят каузи, в които вярват. Единственото условие е да стартират приложението си, докато вървят пеша независимо къде се намират. VIVACOM превръща извървените километри в мегабайти в полза на избраното училище. Крачките се измерват посредством GPS и не изискват специална връзка с интернет. Walk2Help се ползва безплатно и може да бъде инсталирано през новата платформа на VIVACOM за Android приложения VIVA Apps, където се предлага негова ексклузивна версия, както и през обичайните магазини за мобилни апликации.

Кампанията за безплатен интернет е част от стратегията на VIVACOM за равноправен достъп до интернет в българските училища и се организира по случай Националния ден на благотворителността – 19 октомври. Тя ще продължи четири седмици и ще осигури една година безплатен интернет за децата от 54 СОУ в кв. "Надежда” в София, професионалната гимназия "Г. С. Раковски” в Костенец, СОУ "Любен Каравелов” и СОУ "Д-р Петър Берон” в Копривщица, както и СОУ "Отец Паисий” в Самоков.

Целта на инициативата е да обърне внимание върху достъпа до информационни и комуникационни технологии в училищата като важна социална тема и водещ фактор за осигуряването на качествено образование за младите.

 реклама