Участници в безплатно обучение за български компании ще обменят опит в Швейцария

Пътуване и обмяна на опит в Швейцария ще получат участници в напълно безплатни обучения за български компании, активни предприемачи и неправителствени организации
по статията работи: biznews.bg
Участници в безплатно обучение за български компании ще обменят опит в Швейцария

Пътуване и обмяна на опит в Швейцария ще получат участници в напълно безплатни обучения за български компании, активни предприемачи и неправителствени организации. Те се провеждат в няколко български града и се реализират с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорство и експертна помощ. Обученията са на тема бизнес развитие и корпоративна социална отговорност (CSR). Първото събитие вече се проведе във Варна.

Обученията се организират от CEED България в партньорство с Швейцарския Институт за Предприемачество (SIFE), програмата им е разработена от швейцарски експерти, а с помощта на ментори всеки един от участниците ще работи върху бизнес модела на своята компания. Всички желаещи могат да се регистрират онлайн на www.csr-innovations.com.

"Имах възможността да се докосна до добри практики на вече осъществени проекти в Швейцария и България, да се запозная с много интересни проекти и предложения на другите участници. За мен най-полезното беше да тествам и доразвивам пред присъстващите идеите, които имаме за развитие на фирмената ни политика и корпоративната отговорност. През тези два дни срещнах интересни хора, научих много нови неща и се забавлявах.”, споделя един от участниците на обучението във Варна - Вероника Кръстева, маркетинг мениджър на софтуерна компания.

Днес и утре ще се проведе обучението в Бургас. Останалите събития от програмата ще са в Пловдив на 22 и 23 априлСофия на 25 и 26 априлВелико Търново на 27 и 28 април и Враца на 11 и 12 май.

В края на месец май в София на специален "CSR Demo Day” избрани от обученията участници ще представят своите идеи пред инвеститори, представители на бизнеса и експерти. Авторите на най-добрите проекти ще спечелят пътуване до Швейцария за обмен на опит и възможност за установяване на трайни партньорства.

През месец септември всички участници ще бъдат поканени на национална конференция в София на тема "Корпоративна социална отговорност”, на която ще могат да обменят опит с други представители на бизнеса, експерти и ментори в сферата на CSR.

 реклама