Услугата ChatON на Samsung Electronics вече има 100 милиона потребители

Стартирана през октомври 2011, услугата на Samsung за глобална комуникация достига рекорден брой абонати
по статията работи: Георги Георгиев
Услугата ChatON на Samsung Electronics вече има 100 милиона потребители
Снимка: Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd. с гордост обявява, че ChatON вече има глобална абонатна база от над 100 милиона потребители. Услугата беше стартирана през октомври 2011 г., като през май 2013 г. достигна 50 милиона потребители, удвоявайки броя до 100 милиона само четири месеца по-късно.

Ръстът на ChatON се дължи на поддръжката, която осигурява за различните операционни системи на международните пазари. Услугата гарантира безпроблемна работа, като потребителите имат достъп до ChatON през техните персонални компютри, мобилни телефони Samsung и всички основни операционни системи за смартфони: Android, iOS, Blackberry и Windows Phone. Освен това поддръжката на ChatON на няколко екрана позволява на потребителите да влязат в профила си на до пет различни устройства, като използват само един Samsung профил.

Друг ключов фактор за успеха на ChatON е, че услугата е предварително инсталирана на повечето основни устройства от серията GALAXY – първото от които беше GALAXY S III. Впоследствие са представени GALAXY Note II, GALAXY S4, GALAXY Note 3, GALAXY Gear и GALAXY Camera.

ChatON отчита постоянен ръст в Индия, Китай и Съединените щати и става все по-популярна в Европа и Близкия изток. Целта на услугата е да гарантира осъществяването на комуникация на различни езици между потребителите от цял свят. Понастоящем ChatON поддържа 63 езика в основните държави по света.

ChatON е създадена в съответствие с желанието на Samsung да предоставя продукти, които отговарят на конкретни местни нужди на различните пазари. В Индия например услугата отчете главоломен ръст благодарение на поддръжката на 10 регионални диалекта, като плановете на компанията са да ги увеличи на 13 до края на 2013 г. Допълнителни функции като например Ramadan Anicon спомогнаха за увеличение на популярността на услугата в Близкия изток.

ChatON получи положителни отзиви за функциите на потребителския си интерфейс като например възможността за лесно плъзгане и пускане на мултимедийни файлове в прозорец за чат посредством функцията за работа с няколко прозореца. Освен това потребителите могат да създават ръкописни съобщения с помощта на писалката S pen, когато използват GALAXY Note 3

 реклама