Уникредит Булбанк финансира дъщерни дружества на австрийски компании при преференциални условия

Фирмите ще могат бързо да усвояват до 10 млн. евро на по-ниски лихви
по статията работи: Нели Минчева
Уникредит Булбанк финансира дъщерни дружества на австрийски компании при преференциални условия
Снимка: UniCredit Bulbank

УниКредит Булбанк започва да предлага нов продукт за краткосрочно финансиране на местни дъщерни дружества на австрийски компании - Umbrella Facility. Компаниите ще могат да се възползват от краткосрочни кредити до една година за оборотни средства, кредитни линии, гаранции и други на по-ниски лихви, благодарение на осигуреното обезпечение от Банк Аустрия, част от групата на УниКредит.

Кредитите ще се отпускат в евро, като минималният размер на заема е 100 хил. евро, а максималният – 10 млн. евро. За да могат фирмите да се възползват от новия продукт Umbrella Facility, е необходимо компаниите-майки да са клиент на Банк Аустрия, част от групата на УниКредит. Новият продукт цели да подпомогне усилията на австрийските компании да се разрастват и развиват на международни пазари. Основно преимущество на този вид финансиране е бързото и гъвкаво-координирано предоставяне на кредити при цени, съизмерими с тези в Австрия.

"Очакванията във връзка с новия продукт са високи – искаме да използваме тази възможност да станем една от най-добрите трансгранични банки до 2015 г.”, коментира Джани Франко Папа, директор на УниКредит за Централна и Източна Европа.

Продуктът Umbrella Facility се отличава и с облекчена и съкратена процедура за одобрение като усвояването на кредита ще се извършва в рамките на 6 работни дни от подаването на необходимите документи. Специалното предложение към дъщерни дружества на австрийски компании се предлага в 10 държави от Централна и Източна Европа, където оперира УниКредит. Това са Босна и Херцеговина, Чехия, България, Хърватия, Унгария, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Словения. На по-късен етап се очаква новият продукт да започне да се предлага и в Германия и Италия, както и в други страни от ЦИЕ.

През септември миналата година продуктът Umbrella Facility беше избран за най-новаторския финансов продукт за 2011 г. в Австрия.

 реклама