Уникален хипермаркет Кауфланд се открива в София

Магазинът, който е 40-ти в България, се намира в район Слатина на бул. „Асен Йорданов“ 7
по статията работи: Нели Минчева
Уникален хипермаркет Кауфланд се открива в София
Снимка: Kaufland

На 16 февруари 2012 г. ще бъде открит юбилеен 40-ти хипермакет Кауфланд в България и осми поред в София - район Слатина, бул. "Асен Йорданов" №7.

Този Кауфланд е уникален по рода си - той е първият търговски обект в страната, който ще се отоплява изцяло без използването на фосилни горива (нефт, природен газ, въглища).

Снабден е със специална иновативна система (т.нар. рекооперативна система), посредством която отделената топлина от хладилните витрини ще се използва за отопление на хипермаркета.

Така се усвоява изцяло наличната топлина, без да е необходимо допълнително използването на други ресурси. По този начин се намалява значително използването на допълнителна отоплителна енергия, редуцира се ползването на ток и не на последно място по значение се намалява и многократно освобождаването на вредни емисии в околната среда (CO2).

Кауфланд България е социално отговорна компания, която работи все по-активно по всички теми и въпроси, свързани с Корпоративната социална отговорност. Ние приемаме за наш основен ангажимент да допринасяме ефективно за устойчиво икономическо развитие, да действаме отговорно и да опазваме околната среда.

Ще се радваме да Ви приветстваме в новия уникален хипермаркет Кауфланд в район Слатина!

 реклама