УниКредит и UEFA Champions League си партнират успешно вече пет години  2

С предстоящия финал на сезон 2013-14, УниКредит празнува пет години успешно спонсорство на UEFA Champions League;
по статията работи: Данаил Казаков
УниКредит и UEFA Champions League си партнират успешно вече пет години

Историческият мач между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, който ще се играе утре в Лисабон, отбелязва не само края на още един вълнуващ сезон на UEFA Champions League, но и петта успешна година на спонсорството на УниКредит, официална банка на UEFA Champions League.

За четири години УниКредит чрез всичките си банки в Европа е успяла да продаде 1.4 млн. продукти, свързани с най-престижния футболен турнир на стария континент. УниКредит успя да осигури до момента на над 46 хил. души невероятното изживяване да гледат на живо мач от UEFA Champions League.

"Финалът в Лисабон обещава да бъде един от великите моменти в европейската футболна история и УниКредит има честта да бъде главния спонсор на UEFA Champions League за петта поредна година,” заяви Федерико Гицони, главен изпълнителен директор на УниКредит. Той обясни още, че партньорството с UEFA през първите четири години е донесло възвръщаемост на разходите с повече от 200%.

Като официален посланник на УниКредит за финала на UEFA Champions League 2014, Луиш Фиго ще участва в множество събития този уикенд.

"След ползотворната ми работата с УниКредит през всичките тези години в редица събития, свързани с UEFA Champions League, с нетърпение очаквам да бъдем заедно тази събота и неделя в родната ми страна и да усетим вълнуващата атмосфера на финала заедно с гостите на УниКредит", заяви Луиш Фиго.

Португалецът, който вдигна трофея през 2002 г., е официален посланик на УниКредит за UEFA Champions League от 2010 до 2012 г.

През тази година УниКредит организира играта "По пътя на звездите", чрез която даде възможност на клиенти и спортни фенове да спечелят различни награди, свързани с UEFA Champions League. В България УниКредит Булбанк организира играта в своята фейсбук страницата. Победителят грабна два билети за финала в Лисабон с покрити всички разходи по пътуването и престоя в португалската столица. Като допълнителни награди УниКредит Булбанк раздаде и 10 комплекта футболни сувенири на UEFA Champions League, както и картички с автограф от италианската легенда Фабио Капело.

За шеста поредна година през септември УниКредит ще продължи традицията да организира Европейска обиколка на Купата на UEFA Champions League. Тази година Купата ще бъде показана първо във Варшава, след което ще поеме по маршрута Братислава – Виена – Загреб – Белград. Обиколката ще приключи в края на месец октомври.

За пет години Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит, посети 66 европейски града в 14 страни, а повече от 500 000 фенове се докоснаха до футболния трофей.

 реклама