УниКредит дава стипендии от 22 хил. евро за международна магистърска програма

Обучението е в областта на банкирането, финансите и предприемачеството и започва през есента
по статията работи: Петя Бързилска
УниКредит дава стипендии от 22 хил. евро за международна магистърска програма
Снимка: sxc.hu

УниКредит за поредна година отпуска стипендии за международната магистърска програма New Europe Master in Banking and Entrepreneurship. Чрез нея се дава шанс на млади професионалисти с интереси в областта на финансите да получат висококачествено образование и да поставят основите на своята международна кариера. Обучението се отличава и с възможността за 3-месечен стаж в някоя от банките или компаниите на УниКредит в Европа.

Програмата New Europe Master in Banking and Entrepreneurship е подходяща за дипломирани бакалаври и магистри с не повече от три години професионален опит и отлично владеене на английски език. Единадесетото издание на магистърска програма започва през октомври 2013 г. Студентите ще преминат обучение в шест модула, ще имат работни срещи и семинари, последвани от тримесечен стаж и финална защита на магистърска теза (септември 2014 г.). Крайният срок за кандидатстване е 28 юни 2013 г. Таксата за New Europe Master in Banking and Entrepreneurship е 25 000 евро. Кандидатите, спечелили стипендии, обаче получават финансиране от УниКредит на стойност 22 000 евро. New Europe Master in Banking and Entrepreneurship се провежда в италианския град Конеляно, изцяло на английски език, участниците, които са от Централна и Източна Европа живеят и учат в изцяло реновирана сграда, която през средновекивието е била манастир.

"Едно от най-ценните неща в магистратурата е преподаването на широк набор от модули - от Корпоративни финанси и Финансови пазари до Маркетинг и Човешки ресурси", споделя Йоана Ропова, участничка в програмата през 2011. "Другите неща, които ме привлякоха бяха възможността да живея в Италия и да уча италиански език, както и стажа, който преминах в Милано", допълва тя.

 реклама