УниКредит връща Купата на UEFA Champions League в Италия

В първата година на обиколката Купата премина и през България в края на септември
по статията работи: Елица Елефтерова

УниКредит връща Купата на UEFA Champions League отново в Италия в четвъртата година от обиколката на най-ценния европейски трофей. Обиколката на купата на UEFA Champions Leaguе, организирана от УниКредит, започна през 2009 г., когато европейската банкова група постави началото на партньорството си с UEFA. 

В първата година на обиколката Купата премина и през България в  края на септември, когато за няколко  дни близо 25 хил. фена успяха да се снимат с трофея.

Обиколката на Купата на UEFA Champions League отбелязва началото не само на новия сезон на Шампионската лига на УЕФА 2012/2013, а и на новия цикъл на спонсорство 2012-2015, който въвежда новите договорени права за УниКредит.

В тях се включва и правото УниКредит да бъде "Официалната банка на UEFA Champions League", което създава тясна връзка между спонсорството и основната дейност на УниКредит като финансова институция. Като част от новия спонсорски договор УниКредит получава статута на единствен доставчик на официалната съдийска монета за мача, с която главният рефер ще провежда жребия между отборите преди началния сигнал на срещите.

До 22 октомври Купата на UEFA Champions League ще мине през девет италиански града с начало в Милано на Пиаца дел Дуомо и големия финал в Рим.  Футболните фенове ще имат възможността да се снимат с трофея и да се срещнат с известни футболни играчи. 

По пътя към последната си спирка в Рим (между 19 и 22 октомври), червеният камион на обиколката на купата ще спре в Торино, Болоня, Палермо и Неапол, където безплатно изложение ще отвори врати за публиката, за да представи най-желания трофей, в рамките на завладяващата атмосфера на най-престижното европейско клубно футболно първенство.

По-малки спирки са предвидени във Верона, Венеция и Флоренция, където публиката ще може лично да се снима с трофея. 

Наред с тазгодишния запомнящ се вид на изложението, наподобяващо стадион и наречено "УниКредит Арена", обиколката на Купата на UEFA Champions League предлага и вълнуваща програма: сред най-хубавите моменти за всички футболни фенове е шансът да се снимат с купата и да получат снимката си онлайн след това, както и раздаването на автографи от известни футболни посланици, като Кафу, Луиш Фиго и Рууд Гулит.

 реклама