УниКредит Булбанк удължава срока за участие в програмата "Моята банка на бъдещето 3.0."

Участниците ще работят по реални бизнес проекти с подкрепата на мениджъри от банката и ще получат възможност за стаж.
по статията работи: Данаил Казаков
УниКредит Булбанк удължава срока за участие в програмата "Моята банка на бъдещето 3.0."
Снимка: УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк удължава срока за кандидатстване по програма "Моята банка на бъдещето" с десет дни до 17 септември. Целта е да се даде шанс на повече студенти да се включат за трета поредна година в инициативата, която се реализира съвместно с онлайн платформата www.kosher.bg. Участниците могат да бъдат от различни университети и специалности, свързани с банковия бизнес – финанси, икономика, бизнес администрация, маркетинг, информационни технологии, счетоводство и др.

Студентите трябва да основат и регистрират клуб по Банкиране в онлайн платформата www.kosher.bg и да заявят своето желание да бъдат част от "Моята банка на бъдещето 3.0". Освен шанс да работят по реални бизнес проекти с подкрепата на мениджъри от банката, след финала на програмата участниците ще могат да кандидатстват за стаж в в УниКредит Булбанк. По време на работата по проектите за студентите ще бъдат организирани специални обучения.

Началото на програмата е в края на септември и ще приключи до началото на декември, когато екипите ще представят своите проекти пред топ мениджъри на банката и ще бъде избран победител. Тази година студентите могат да избират между пет проекта от областите Корпоративна социална отговорност - "ЗА" следващите 50 години", Банкиране на дребно и информационни технологии - "Създател на банкови продукти", Бизнес клиенти - "Разработване на идея за предлагане на нефинансова услуга на клиенти, с цел създаване на среда за бизнес", Технологични и бизнес иновации - "UniCredit App Challenge" и Алтернативни канали - "Банкиране в социалните мрежи".

В миналогодишното издание на "Моята банка на бъдещето 3.0." до финала стигнаха 8 отбора от водещи български университети, които работиха върху 6 бизнес проекта. От тях бяха реализирани 4. Една от осъществените идеи на студентите се реализира за първи път в България и тя дава възможност на младежите да получат овърдрафт срещу стипендия.

ЗА образованието

Най-голямата българска финансова институция работи активно в подкрепа на младите хора чрез сътрудничество с Фондация "Заедно в час", подкрепа и участие в инициативата "Мениджър за един ден" и др. УниКредит Булбанк работи и по програмата "Моята банка на бъдещето" съвместно с онлайн платформата www.kosher.bg. Тя е предназначена за студенти от различни университети и специалности, свързани с банковия бизнес. През 2013 г. в отговор на специфичните финансови потребности на академичната общност в България, банката създаде серия от продукти за студенти и преподаватели Академична лига. Един от тях – овърдрафт за студенти – е реализиран именно по идея на участници в "Моята банка на бъдещето".

Освен възможността за работа по проекти УниКредит Булбанк дава шанс на над 400 студенти всяка година да започнат стаж в банката. Банката подкрепя и проекта "Get Ready 2 Work – Готови за работа!". Целта на проекта е интеграцията и активната заетост на младежите в неравностойно положение на пазара на труда чрез прилагане на успешни модели за обучение и програми за включване на трудовия пазар от Австрия и Германия. В допълнение чрез Фондация UniCredit and Universities в България са достъпни стипендии за магистърски програми в топ международни университети.

 реклама