УниКредит Булбанк с нови структурирани депозити с инвестиции в доказани международни компании

Вложенията в Pepsico, Novartis, American Electric Power, Johnson&Johnson, McDonald’s дават възможност за реализиране на допълнителна по-висока доходност.
по статията работи: Петър Чернев
УниКредит Булбанк с нови структурирани депозити с инвестиции в доказани международни компании
Снимка: УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк стартира предлагането на нови структурирани депозити, които инвестират в пет от най-големите и успешни международни компании. Този тип депозити дават възможност на клиентите да реализират допълнителна по-висока доходност при едновременно 100%-тно гарантиране на главницата.

Възможността за по-голяма възвръщаемост зависи от представянето и промяната в цената на акциите на пет от най-значимите сини чипове (компании с голяма ликвидност, пазарна капитализация, висок кредитен рейтинг и стабилни финансови резултати). Това са Pepsico, Novartis, American Electric Power, Johnson&Johnson, McDonald’s.

Клиентите на УниКредит Булбанк могат да избират между структуриран депозит Green Trend в долари и BlueTrend в евро. Периодът на откриване на депозитите е от 1 до 26 ноември 2012 г., а на депозиране от 27 ноември 2012 г. до 27 ноември 2015 г. През периода на депозиране клиентите получават фиксирана и гарантирана лихва в размер на 0.03% плюс допълнителна доходност взависимост от представянето на акциите на компаниите. Минималната сума за откриването на депозитите е съответно 10 000 евро/ 10 000 долара. Главницата по депозитите се изплаща на падеж без значение от представянето на кошницата от акции.

Фиксираната и гарантирана лихва за периода на откриване е в размер на 1.5% на годишна база за BlueTrend и 1% за Green Trend.

"Новите структурирани депозити имат за цел да отговарят на високия интерес на клиентите към този тип продукти”, каза Иван Джонов, директор Частно банкиране в УниКредит Булбанк. Той обясни още, че структурираните депозити са едновременно една добра възможност за диверсификация на спестяванията и реализиране на допълнителна доходност.

Общата пазарната капитализация на Pepsico, Novartis, American Electric Power, Johnson&Johnson, McDonald’s възлиза на над 564 млрд. долара, като това е над 10 пъти БВП на България за 2011 г. Нетната печалба на петте компании заедно е в размер на 33 млрд. долара за миналата година. Освен това данните показват, че техните приходи като цяло не зависят от бизнес цикъла на икономиката.

 реклама