УниКредит Булбанк подкрепя селското стопанство в региона на Стара Загора с индивидуални решения

Кредитите за малък бизнес в региона на Стара Загора отбелязаха ръст от 3% и стигнаха 88 милиона лева към края на март 2012 г.
по статията работи: Лиляна Бончева
УниКредит Булбанк подкрепя селското стопанство в региона на Стара Загора с индивидуални решения
Снимка: УниКредит

УниКредит Булбанк се срещна със земеделски производители от региона на Стара Загора, за да им представи възможностите, които предлага за развитие на бизнеса в областта на земеделието и фермерството. Банката определя като един от своите приоритети по-активни отношения с регионалния бизнес, особено в сектора на селското стопанство.

Към март 2012 г. кредитите за малък бизнес в региона на Стара Загора отбелязаха ръст от 3% на годишна база и стигнаха 88 милиона лева, като кредитите в сектора на селското стопанското се увеличиха с 4% на годишна база и достигнаха 6.62 милиона лева. Привлечените средства от МСП се увеличиха с 14% на годишна база като стойността им е близо 55 милиона лева към края на март 2012 г. УниКредит Булбанк е привлякла 10.7 милиона лева от компаниите, опериращи в сектора на селското стопанство, което бележи ръст от 15% на годишна база. Броят на клиентите в сектора, които банката обслужва в региона към март 2012 г., достигна 682 компании, което е 24% повече в сравнение с миналата година.

"За нас е много важно да сме близо до нашите клиенти в цялата страна. Срещите ни с местните компании ни дават възможност да ги опознаем по-отблизо, да получаваме обратна връзка и да сме сигурни, че предлагаме най-адекватните решения за развитието на техния бизнес. Ние осъзнаваме, че регионът на Стара Загора е стратегически един от най-важните за развитието на селското стопанство, затова искаме да убедим настоящите си и бъдещите клиенти, че ние сме до тях и ще ги подкрепяме", сподели Паскуале Джамбои, член на Управителния съвет и Директор "Банкиране на дребно" в УниКредит Булбанк.

В региона на Стара Загора УниКредит Булбанк разполага с 30 локации, включително и в офиси в големи търговски вериги Метро и Технополис като 15 от офисите на банката са специализирани за работа с малък бизнес. 26 персонални консултанти предлагат индивидуален подход и при работата си с тях се вземат предвид специфичните потребности на компаниите и се отчита особеностите на регионалната икономическа среда.

 реклама