УниКредит Булбанк отличи най-добрите разработчици на мобилни финансови приложения  2

Председател на журито беше главният изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян
по статията работи: Данаил Казаков
УниКредит Булбанк отличи най-добрите разработчици на мобилни финансови приложения

УниКредит Булбанк отличи най-добрите разработчици на мобилни финансови приложения, които се включиха във втория конкурс UniCredit AppChallenge. Петте най-добри разработки бяха представени на официално събитие в централата на УниКредит Булбанк. Жури от доказани професионалисти в сферата на мобилните и уеб технологии, телекомуникации, медии и финанси оцениха всеки участник и неговото иновативно финансово приложение. Председател на журито беше главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян. Той връчи и специалната награда на победителите в конкурса: чек в размер на 4000 лв., пилотно тестване на приложението от специалисти в банката и издаването на сертификат за успешното преминаване на тестовете, както и посещение за двама в UniCredit Innovation Lab, Милано, Италия, където победителите ще имат възможност да се запознаят с най-иновативните проекти и разработки на UniCredit Group.

Специални награди връчиха и партньорите на конкурса, технологичните компании HP (Tablet HP Elite Pad 900) и Samsung (смартфон Samsung Galaxy S5). Фондът за инвестиции в стартиращи компании LAUNCHHub предостави на един от петимата финалисти директна покана за интервю сесия, с което кандидатът има шанс да присъства на техния "Дълъг уикенд".

Първа награда:

Калатори ООД - Мобилна платформа за ангажиране и взаимодействие с клиентите, даваща възможност за реализиране на програми за лоялност. Позволява осъществяване на мобилен маркетинг в реално време, информиране за актуални промоции и нови продукти.

Специална награда на HP:

Кирил Вучков, фрийленсър, за приложението YourATM – дава информация за най-близкия банкомат и възможност за навигация до избрания банкомат и информация за временно неизправни ATM-и, генерирана от самите потребители.

Специална награда на Samsung и специална награда на LAUNCHub:

ДиджиМарк Студио - Мобилно приложение за Android "Финансов помощник", което помага на потребителите в планирането им на приходи и разходи напред във времето. Предоставя достъп до полезни финансови съвети, финансов речник, навигация до избран клон от точка на клиента, линк към facebook страницата на банката, youtube канала й, както и функция "Поискай финансов съвет"

Изненадваща допълнителна награда на Samsung:

Инбайт - приложението дава възможност потребителите на карти Donna или аналогични да получават чрез смартфона/таблета си актуална on-line информация за близките спрямо текущото им положение обекти от каталога промоционални предложения и отстъпки и да изпратят обратна информация за удовлетвореността от услугата.

УниКредит Булбанк ЗА иновациите:

УниКредит Булбанк следва последователна политика за развитие и внедряване на иновации в полза на клиента. През 2014 г. банката отбелязва своята 50-годишнина и с увереност в бъдещето продължава да работи в тази посока.

Най-значимият международно признат проект на банката в сферата на новите технологии е откриването на първия Филиал на бъдещето за региона на Централна и Източна Европа. Банката насърчава творческия подход на младите хора в сферата на иновациите чрез конкурса UniCredit App Challenge. Клиентите на УниКредит Булбанк използват най-модерното мобилно банкиране, както и пълна гама карти за безконтактни плащания. Банката непрекъснато печели отличия за постиженията си в сферата на иновациите и развитието на новите технологии.

 реклама