УниКредит Булбанк откри изложбата "За нея" в първия си женски филиал

Инициативата е в рамките на Месеца на фотографията
по статията работи: Теодора Пенева
УниКредит Булбанк откри изложбата "За нея" в първия си женски филиал
Снимка: УниКредит

Всички клиенти на УниКредит Булбанк и любители на фотографията могат да се насладят напълно безплатно на 40 впечатляващи фотографии на  Даниела Емануилова и Теодора Лилян. Изложбата "За нея" е разположена в първия дамски филиал на банката "Донна", намиращ се в центъра на София, и ще продължи до 19 юни (включително). Фотоизложбата е част от Месеца на фотографията 2013 г., на който УниКредит Булбанк традиционно вече е официална банка.

"За нея" беше открита  официално на 6 юни от главния изпълнителен директор на УниКредит  Булбанк Левон Хампарцумян, който  заяви ангажимента на банката  за подкрепа на стойностни проекти в областта на културата. "Вече втора поредна година галерията ни за съвременно изкуство УниКредит Студио дава възможност за изява на млади артисти, в това число художници и фотографи. За нас те са истинските герои, които УниКредит Булбанк неизменно и с удоволствие подкрепя", каза Хампарцумян на откриването на изложбата.

Като вдъхновение за авторките  на изложбата Даниела Емануилова и Теодора Лилян послужила  тяхна среща с брата на актьора Шон Пен – Ървин Пен, който  чрез снимки пресъздавал различни професии - – водолаз, хлебар, разносвач на мляко. Даниела и Теодора обаче решили да представят истинския живот на жените.

"Изборът  на темата не е случаен. Тя  е истинско предизвикателство,  нещо което отдавна ни вълнува  като артисти. Решихме обаче  да подходим извън традиционната  схема за подготовка на подобен проект", казват авторите. Фотографиите са черно-бели. Използвана е само наличната светлина и отражателна бленда, за да се запази характера на средата, в която са поставени. Размерът на кадрите е 75/50 см за по-силно внушение. Обработката на снимките е сведена до минимум, тъй като авторите имат за цел да покажат истинското лице на жената в днешния дигитален век.

Изложбата "За нея" е отворена за широката публика от 7 до 19 юни 2013 г. в Дамски филиал "Донна", ул. Алабин 58, вход свободен.

Изборът на Дамския филиал за изложбата има за цел да събере на едно място изкуството, което изобразява различните лица на жената, с един нов модел на банково обслужване, съобразен изцяло с различните етапи от живота на всяка жена, както и с нейните индивидуални нужди. Характерно предимство на повечето продукти Donna е че предлагат преференциални условия през първите три години от майчинството, а процент от платените лихви/такси се предоставя за подпомагане на социалните каузи в сайта Save-darina.org.

За авторите на изложбата "За нея":

Даниела Емануилова е родена в Пазарджик. Завършва математическата гимназия. Участвала е в редица фотографски салони в Пловдив, София  и Пазарджик. Работила е като фотограф за онлайн изданията Viewsofia.com и Sofiastreetstyle.com

Теодора Данчева (Теодора Лилян) е завършила френската  гимназия в Благоевград. Участвала  е в колективни изложби по време на обучението си в НАТФИЗ. Работила е по проекти за реклама (плакат и  програма) на фестивала "Есенни театрални срещи" - град Пазарджик през 2010 г.

 реклама