УниКредит Булбанк отбеляза 50-тата си годишнина с концерт на камерния състав на "Арена ди Верона" в София  3

Елитното събитие събра близо 300 гости, сред които зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева, топ мениджъри на УниКредит и много клиенти и партньори на банката.
по статията работи: Данаил Казаков
УниКредит Булбанк отбеляза 50-тата си годишнина с концерт на камерния състав на "Арена ди Верона" в София

Най-голямата банка в страната УниКредит Булбанк отбеляза 50-тата годишнина от създаването на банката, чиято наследник е, с тържествен концерт "Увертюра към съвършенството". Изпълненията на оперни певци от една от най-престижните музикални  сцени в света - Арена ди Верона, Италия, бяха оценени изключително високо от многобройните гости на събитието. Сред тях бяха зам. – министър председател по икономическото развитие Даниела Бобева, управителят на БНБ Иван Искров, много посланици, топ мениджъри на УниКредит, клиенти и партньори на банката.

Преди началото на концерта, зам. – министър председател Даниела Бобева поздрави УниКредит Булбанк за годишнината. "УниКредит Булбанк има способността да ни изненадва, винаги приятно. Не съм подготвила реч, така че ще импровизирам И това, което ще кажа, ще е от сърце. Не можем да си представим българския банков сектор без УниКредит Булбанк. Знаем, че много от най-добрите професионалисти в банковия сектор са започнали кариерата си именно от тази банка", каза зам.-министър Бобева.

Тя поздрави банката и лично главния й изпълнителен директор Левон Хампарцумян за това, че е успял да я изведе през трудните години на кризата и да я превърне в символ на стабилност. "Както и в човешкия живот, 50-тата годишнина на една институция е много важен момент - поглеждаме назад и знаем, че това, което не ни е убило, ни е направило по-силни. Така че пожелавам една още по-силна УниКредит Булбанк през следващите 450 години", завърши Бобева.

"След няколко минути ще поставим короната на 50-та годишнина на УниКредит Булбанк с великолепната музика на Арена ди Верона. Преди музиката да започне бих желал да благодаря на зам.-министър Даниела Бобева и нашите уважаеми клиенти, които се присъединиха към нас на това събитие. Винаги е приятно да се отпразнуват стабилни постижения в този несигурен свят. Това е поводът за празнуване днес в деня на честването на 50-годишнина на УниКредит Булбанк и 14-та годишнина на партньорството й с групата", каза Джузепе Вита, председател на УниКредит. Той посочи, че от много години УниКредит Булбанк постига постоянен успех заради възможността си да предвиди промените в банковия свят и в света на бизнеса и защото е на първо място по технологични иновации, които отговарят на променящите се нужди на клиентите. "Като председател на УниКредит Груп, мога да потвърдя важността на способността за адаптация при променящи се условия и изследване на нови възможности", каза Вита.

Той потвърди, че България играе важна роля за резултатите на УниКредит като стратегическа държава за групата, важна за позиционирането й като водеща европейска банка. "Нашата група ще продължи да инвестира в страната и да работи за успеха на българите в Европейският съюз", завърши Вита.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян също поздрави гостите на концерта и благодари на екипа на банката за професионализма. "Радваме се на лидерската си позиция и това, че сме номер 1 в най-значимите показатели за една банка. Ще продължим да работим, за да ставаме все по-силни, ефективни и да подкрепяме ръста на икономиката като финансираме успешни проекти", каза Хампарцумян.

Миналата година фондация Арена ди Верона отбеляза 100-та годишнина на известния оперен фестивал – един век на невероятна музика в първата оперна сцена на открито в Италия.

Изумителната арена датира от римско време – и фестивалът изразява Италианската история и креативност, допринасящи за универсалният език на музиката, който преодолява всички граници.

УниКредит е основен партньор на тази важна културна институция от 21 години.

 реклама