УниКредит Булбанк и Технополис даряват нови електроуреди на 148 домакинства

Общата стойност на дарението е 80 хил. лв., като вътрешният министър Цветан Цветанов и областният управител на Хасково Ирена Узунова са ангажирани с правилното разпределение на даренията
по статията работи: Петър Чернев
УниКредит Булбанк и Технополис даряват нови електроуреди на 148 домакинства
Снимка: УниКредит

УниКредит Булбанк и Технополис даряват нови електроуреди на 148 домакинства, пострадали от наводненията през февруари тази година на стойност 80 хил. лв. На официална церемония в присъствието на областния управител на Хасково Ирена Узунова, главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на Технополис лично предадоха дарението на кметовете на Свиленград и на село Бисер.

Нови домакински електроуреди ще получат 92 домакинства от село Бисер, 16 домакинства от село Лешниково и 40 домакинства от Свиленград. Така общо 148 пострадали домакинства от наводненията ще получат Технополис карти "Подарък" за електродомакинска техника на стойност 540 лв. за всяко семейство.

"УниКредит Булбанк и Технополис решиха да обединят усилията си, за да помогнем на хората да възстановяват домовете си и да се върнат към нормалния си начин на живот", коментира Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Според него независимо какво ни се случва, не трябва да позволяваме на лошите събития да се повтарят, както и да не им позволяваме да пречат да живеем живота, който бихме искали.

Вътрешният министър Цветан Цветанов и областният управител на Хасково са се ангажирани даренията да бъдат правилно разпределени на действително пострадалите семейства. Освен това са създадени обществени съвети във всяко едно от населените места Бисер, Лешниково и Свиленград, които стриктно контролират списъците и даренията.

Дарението на новите уреди се прави сега, тъй като се изчакваше първо хората от засегнатите райони да възстановяват домовете си и след това да започнат да ги обзавеждат наново.

В съвместната дарителска инициатива УниКредит Булбанк предоставя 55 хил. лв., а останалите 25 хил. лв. са дарени от Технополис. Тази инициатива е доказателство за това, че успешните бизнес отношения могат да се пренесат и в сферата на благотворителността. Най-голямата банка в страната и водещата верига магазини за черна и бяла техника подписаха договор за национално партньорство през май 2010 г.

 реклама