УниКредит Булбанк е официалната банка на първото издание на международния фестивал "Фотофабрика"

Фестивалът беше открит официално снощи в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова и главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян
по статията работи: Данаил Казаков
УниКредит Булбанк е официалната банка на първото издание на международния фестивал "Фотофабрика"

УниКредит Булбанк е основният партньор на първото издание на международния фестивал "Фотофабрика", чието официално откриване беше снощи. Фестивалът ще представи в София две изключителни изложби - Протестиращият човек и Човекът и неговите състояния.

На откриването присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова и главният изпълнителен директор на УниКредит Булбнак Левон Хампарцумян, поканени от един от основните организатори на фестивала – журналиста Еми Барух.

"Горда съм, че София си заслужи домакинството на подобен фестивал, които събира най-добрите образци на репортажната фотография на най-известните агенции. Общината винаги с готовност подкрепя идеи, които целят да направят пространствата от нас по-интересни, приятни и добре организирани", каза Йорданка Фандъкова. Тя специално благодари на УниКредит Булбанк за подкрепата на банката за "Фотофабрика".

"УниКредит Булбанк винаги с готовност застава зад проекти, които ни доближават до европейските идеали", каза Левон Хампарцумян, който беше представен като "най-добрият фотограф сред банкерите и най-добрият банкер сред фотографите". "Темата за протестите е безспорно интересна, но не бива да забравяме, че протестите са само индикация за проблеми, а активната позиция на всеки от нас може да спомогне за решаването на тези проблеми", каза Хампарцумян.

От днес всички желаещи да разгледат изложбата "Протестиращият човек" могат да го направят напълно безплатно. Фотографиите са изложени пред Народния театър и градинката пред "Кристал" до 25 септември. След това ще бъдат преместени на улица "Оборище” № 17 и Моста на влюбените до НДК.

Едновременно с това, на 16 септември, в Националната художествена галерия ще бъде открита изложба с художествени фотографии от колекцията "Алкобендас”, Испания. В продължение на един месец посетителите на Националната художествена галерия в София ще могат да видят за първи път у нас фотографи-неореалисти от средата на XX в.

В центъра на двете изложби застава съвременният човек със своите лични и социални емоции и реакции, с градската си енергия и със своите тълкувания на реалността. Третият фестивален модул - Фото Финиш под мотото "Това не е краят на протестиращия човек...” търси диалог с аудиторията чрез дискусия и отворен конкурс за фотография на тема "Улицата и нейните състояния”. Изложбата ще бъде в УниКредит Студио от 15 октомври до 15 ноември.

 реклама