УниКредит Булбанк дава 20% отстъпка от таксата за покупка на дялове във фондовете на Pioneer Investments

Активите на фондовете надхвърлиха 300 млн. лв., затвърждавайки лидерската си позиция на българския пазар.
по статията работи: Данаил Казаков
УниКредит Булбанк дава 20% отстъпка от таксата за покупка на дялове във фондовете на Pioneer Investments

УниКредит Булбанк дава 20% отстъпка от таксата за покупка на дялове във фондовете на Pioneer Investments до края на годината. Активите на Pioneer Investments на българския пазар възлизат на малко над 300 млн. лв. към края на юни 2014 г., което е повишение с 20% на годишна база. Българските инвеститори могат да инвестират във фондовете на Pioneer Investments във всички филиали на УниКредит Булбанк, като по този начин разпределят (диверсифицират) личните си спестявания в различни финансови инструменти. Инвестиции във фондовете могат да се правят както директно, така и чрез широко достъпни вноски от минимум 20 долара/евро месечно.

Сред инвеститорите физически лица преобладават предимно частните и заможните клиенти, които имат вече определен размер заделени спестявания. Инвеститорите, които не разполагат с големи капитали, се възползват от предимствата на продукта "Спестовен план", чрез който инвестициите във фондовете става чрез равни месечни вноски. Към края на месец май Pioneer Investments отчита над 16 хил. активни спестовни плана, което е ръст от 36% спрямо година по-рано.

Наскоро Pioneer Investments получи престижни награди от специализираната агенция Morningstar за най-добро дружество за управление на активи в фиксирана доходност. Дружеството за управление на активи беше отличено за най-добро специализирано дружество в Белгия и Великобритания, най-добро дружество за инвестиции в ценни книжа с фиксирана доходност в Люксембург и Италия и най-добро чуждестранно дружество в Португалия.

Фонд "Европейски облигации агрегатен" спечели награда за най-добре представил се диверсифициран фонд в Италия. От началото на годината фондът е реализирал доходност от 5.16%. В същото време постигната доходност от 5.77% от началото на 2014 г. от фонд "Европейски облигации" му спечели награди в своята категория в Люксембург, Италия, Франция, Австрия, Германия и Холандия.

 реклама