Ултрабук лаптопите на Toshiba с допълнителна защита от McAfee в случай на кражба  4

До 31 март клиентите, закупили ултрабук, ще имат безплатен достъп до софтуера за една година
по статията работи: Теодора Пенева
Ултрабук лаптопите на Toshiba с допълнителна защита от McAfee в случай на кражба
Снимка: Toshiba

Toshiba Europe GmbH обяви, че ултрабук лаптопите на компанията ще имат достъп до най-новата версия на софтуера за защита при кражба McAfee Anti-Theft, създаден специално за ултрабук устройства в случай, че бъдат загубени или откраднати. Клиентите, закупили ултрабук Toshiba до 31 март 2013 г. ще имат безплатен достъп до софтуера за една година, след като се регистрират и го активират.

Сред моделите с най-новата версия на софтуера са ултра преносимите Satellite U840 и Satellite U940, първият ултрабук с кино формат 21:9 Satellite U840W, перфектен за гледане на филми навсякъде, както и високопроизводителните модели от сериите Satellite Z930/Z830 и Portégé Z930/Z830, а също и  хибридният ултрабук Satellite U920t, който съчетава удобството на таблета с функционалността и удобната клавиатура на лаптопа.

Софтуерът за защита от кражба McAfee Anti-Theft е създаден съвместно с Intel Corporation с идеята за ползва технологията Intel® Anti-Theft да предостави защита на устройствата и данните на клиентите в днешния динамичен живот с непрекъсната връзка с интернет. Кражбите на лаптопи не са рядкост, затова става все по-важно собствениците им да осигурят нужната защита на устройствата си.

Софтуерът McAfee Anti-Theft съчетава сигурност, която се активира от хардуера с усъвършенстван софтуер за поддържане на личната информация в безопасност в случай на загуба или кражба на лаптопа. Инструментът позволява на потребителите да проследят загубения или откраднат ултрабук и да го заключат дистанционно, за да защитят личната си информация. McAfee Anti-Theft включва и криптиране на информацията и "скрит режим”, който позволява на собственика на устройството да подсигури защита на данните си, като същевременно може да го проследи в случай, че бъде откраднато или загубено. Възможностите за защита от фалшификация осигуряват сигурност на информацията дори когато хард дискът бъде премахнат или операционната система бъде преинсталирана.

"Toshiba както винаги се стреми да осигури на клиентите си надеждна работа, а с предлагането на най-новия софтуер на McAfee ние им даваме дори още повече сигурност", заяви Мат Макдауъл, маркетинг директор в Toshiba Europe GmbH. "Ние искаме да осигурим на клиентите на Toshiba допълнително спокойствие при работата с техните ултрабук лаптопи, особено сега, когато мнозина използват устройствата си в движение, на работа и в свободното време."

"Софтуерът McAfee Anti-Theft позволява на потребителите да вземат активни мерки и да защитят информацията си в случай на кражба или загуба на ултрабука", заяви Ник Вайни, вицепрезидент Решения за крайни потребители, малки фирми и мобилни устройства за EMEA в McAfee. "Сътрудничеството между McAfee и Intel създава технология, подпомагана от хардуера, с поле на действие отвъд базовата сигурност, която потребителите биха очаквали да поддържа дигиталната им информация в безопасност в съвременния технологичен свят."

"Intel и McAfee позволяват по-безопасна и по-уверена работа с компютъра за собствениците на ултрабук лаптопи с подобрено ниво на сигурност, което помага личната информация да си остане лична,” заяви Джордж Тангадурай, главен мениджър обслужване на клиенти за PC в Intel. "Технологията Intel Anti-Theft Technology е пример за функционалност на устройството, която в съчетание с определен софтуер и услуги, защитава по-добре това, което е най-важно за клиентите ни – самоличност, данни и самите устройства – за по-безгрижно ползване на компютъра и повече спокойствие от самото начало.”

McAfee Anti-Theft 2.0: Функционалност на софтуера

McAfee Anti-Theft защитава личната информация в загубените или откраднати ултрабук лаптопи и позволява на потребителите да установят местоположението и дистанционно да заключат устройството. Основните възможности на най-новата версия включват:

  • Откриване и проследяване:
  • Открива и проследява ултрабука на базата на налични данни от Wi-Fi, GPS или 3G мрежи.
  • Защита на файловете:
  • Криптиране в реално време на личните файлове; ключовете за криптиране се съхраняват в хардуера и автоматично се изтриват в случай на кражба.
  • Функция срещу фалшификация предотвратява деинсталирането на софтуера и поддържа личната информация в безопасност дори ако хард дискът бъде премахнат или операционната система бъде преинсталирана.
  • Режими и начини за заключване: 
  • Няколко режима на заключване, включително такъв, който ползва технологията Intel Anti-Theft Technology, за да деактивира напълно всякакъв достъп до устройството, както и "скрит режим”, който защитава данните на потребителя, като същевременно му позволява да локализира устройството, а режимите "Ваканция” и "ремонт” временно спират функциите за заключване.
  • Начините за заключване включват ръчно заключване по желание на потребителя и предварително насрочено за определен час автоматично заключване, което се активира на базата на таймер, настройван от потребителя.
  • Персонализирано съобщение при загубване на лаптопа:
  • Позволява на потребителите да създават персонализирано съобщение, което да се показва ако неупълномощен потребител се опита да ползва лаптопа.
  • Конзола за управление:
  • Уеб-базиран инструмент за бързо и лесно стартиране на заключване на системата при загубени или откраднати устройства, както и поддържане на настройките и преглед на историята на местонахожденията на карта, включително адресите.
  • Повторно активиране:
  • Потребителят въвежда тайна фраза за отключване при стартиране на системата с опция за дистанционна помощ от отдела за работа с клиенти на McAfee.
 реклама