Удобен контрол на телевизора вече наличен за Android™

Новото приложение Toshiba MediaGuide осигурява информация, гъвкавост и контрол с Android™ базирани таблети
по статията работи: Теодора Пенева
Удобен контрол  на телевизора вече наличен за Android™
Снимка: Toshiba

Toshiba Europe GmbH представи новото приложение Toshiba MediaGuide, което осигурява на зрителите на телевизори Toshiba подробна информация, гъвкавост и контрол през свързани устройства. Собствениците на Android™ таблети и смартфони ще могат да ползват приложението за разглеждане на електронен каталог на програмите (EPG), да превключват каналите с допир и да създават персонални селекции от любими канали и предавания. Приложението Toshiba MediaGuide също позволява настройване на подсещания, споделяне на селекции с приятели в социални мрежи като TwitterTM и FacebookTM, ползване на услуги за видео при поискване (VOD) и разглеждане на подробен списък с информация, варираща от предавания до актьори и от режисьори до всякакво свързано с филмите съдържание. MediaGuide ще се поддържа от Android™ таблети в Европа от четвъртото тримесечие на 2012 г. и ще има нови версии за други популярни операционни системи по-нататък.  

Удобно разглеждане на съдържание

Приложението  Toshiba MediaGuide позволява контрол чрез допир и плъзгане между екраните на таблета за достъп до пълния набор от телевизионни канали и програми, налични на телевизора. По-лесно е да се избере с интуитивното движение напред и назад и така само с допир се получава достъп до толкова много допълнителна информация. Щом се избере желаното съдържание, каналът се превключва само с едно натискане с пръста върху съответното предаване в ефир. "Съвременните телевизионни зрители са свикнали с няколко екрана, както и с възможността за контрол с допир и плъзгане на техните допълнителни устройства при подреждането на служебния и личния им живот. Логично е ние да им дадем възможност да избират и подреждат развлечението си по същия начин, независимо дали става дума за ефирна телевизия или видео при поискване, със същата технология”, заяви Томас Текентруп, генерален мениджър на подразделение облачни услуги в Toshiba Europe GmbH. 

Създайте собствено меню

Бързият достъп до програмите, които най-много харесвате вече е лесен с персоналния електронен каталог с програми. Изберете любими канали и съдържание, което харесвате най-много и когато зададете тези промени, вече ще се изобразяват само те. Изборът ви няма да остане ограничен, тъй като приложението MediaGuide може да търси по жанр.  

Знайте и споделяйте повече

С натискане  върху всяко заглавие в електронния  каталог с програми ще се отвори нова страница с подробна информация.  Каквото и да ви интересува, с едно натискане ще получите повечето от отговорите, а бутонът "Още” позволява достъп до още допълнителна информация. Още съдържание в същия жанр, от същия режисьор или с участието на същите актьори може лесно да се намери с натискане на съответното заглавие. Страницата включва и бутон "Запис”, който лесно стартира записването на всяка програма и бутон "Подсещане”, който да ви държи информирани за нещата, които непременно искате да гледате. Натискането на Facebook™ или Twitter™ бутоните позволява да споделяте избора си с приятели и семейство с вашия акаунт в Toshiba Places.  

Отделни страници за всеки  жанр

Понякога  наистина ви се иска да се излежавате и  да гледате филм, но друг път предпочитате кратко телевизионно предаване. Приложението Toshiba MediaGuide автоматично създава обзорни страници за филми и телевизионни предавания. Съдържанието може да се разглежда лесно и само с допир на съответното място да се избира какво да се гледа, записва или за какво да бъдете подсетени ако сте задали някакво действие до 7 дни предварително. Дори можете да наемете или закупите филм директно от някой от доставчиците на VOD услуги, които са достъпни през Toshiba Places (гледането не е възможно през приложението MediaGuide). MediaGuide удобно ще превключи телевизора към избраното съдържание в рамките на VOD приложението на Toshiba Places за закупуване с един клик.

 реклама