Трихилядният дом в Русе бе газифициран

Отоплението с природен газ в новопостроената сграда ще спестява в зимния период по 100 лева на месец
по статията работи: Петя Бързилска
Трихилядният дом  в Русе бе газифициран
Снимка: Булфото

Тази седмица в Русе се газифицира 3000-то домакинство. Семейството живее в новопостроена сграда в централните части на дунавския град. Те вече ползват природен газ не само за отопление, но също и за готвене и топла вода.

На въпроса защо се присъединиха към 126-километровата газоразпределителната мрежа на "Овергаз Север” в Русе, те отговарят, че основната причина за това решение е удобството и сигурността, които синьото гориво им гарантира.

Отоплението с природен газ в новопостроената сграда ще спестява в зимния период по 100 лева на месец на всяко домакинство, което живее в нея. Това се дължи на почти два пъти по-ниската цена на синьото гориво в сравнение с тази на електроенергията.

Природният газ продължава да бъде най-ефективната и евтина алтернатива и за промишлеността. Завод за био дизел, фабрика за производство на бира и цех за производство на захарни изделия са само част от 33-те нови стопански абонати на "Овергаз Север” в Русе и Велико Търново. Тази година те решиха да заменят другите конвенционални енергоизточници, които използваха в своята дейност, с природен газ. Подобно на вече газифицираните промишлени абонати, този избор им гарантира постоянна годишна икономия. Само за 11 месеца индустриалните обекти в двата града спестиха близо 40 милиона лева от разходите си.

 реклама