Трима талантливи ученици от Италианския лицей получиха стипендии от УниКредит Булбанк  2

Младите хора заминават на едномесечно обучение в Италия.
по статията работи: Данаил Казаков
Трима талантливи ученици от Италианския лицей получиха стипендии от УниКредит Булбанк

Трима ученици от 11 клас на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура бяха избрани от академичния състав за носители на стипендия "50 години УниКредит Булбанк ЗА образованието" за отличното им представяне и постижения. Стипендията е създадена по повод отбелязването на юбилея от основаването на най-голямата българска банка. След края на учебната година тримата ученици заминават със стипендията на едномесечно обучение във Флоренция.

Призьорите Марая Цветкова, Лиана Евтимова и Габриел Георгиев получиха сертификатите си за стипендии и документите за обучението в Италия от Андреа Казини, заместник-председател на Управителния съвет и главен оперативен директор на УниКредит Булбанк в присъствието на директора на училището Величка Велянова и преподаватели от лицея.

Андреа Казини пожела на учениците да не губят мотивацията си, защото проектите, направени с мотивация и знания са винаги успешни. Младежите откровено му разказаха за своите разностранни интереси след като и той сподели, че е работил в много страни в ЦИЕ, но от осемгодишния му опит в България може да каже категорично, че българите и италианците си приличат най-много. Освен любовта си към Италия и България учениците намериха и други общи черти с банкера. Марая Цветкова например е живяла няколко години в Италия в близост до Емополи, където започва банкерската кариера на Казини. Лиана Евтимова обмисля дали би искала да се занимава с история на изкуството или с икономика и Казини й припомни, че известната италианска фамилия на Медичите се е занимавала успешно и с двете и е напълно възможно да съчетае своите интереси. Третият стипендиант Габриел Георгиев планира да учи медицина в България.

Андреа Казини сподели, че по негова информация в много италиански университети има голям брой български студенти, но и насърчи младите хора да работят за развитието на страната ни.

ЗА образованието

Осигуряването на стипендии за най-отлично представилите се ученици е част от програмата на УниКредит Булбанк "ЗА образованието". Инвестициите в тази сфера са с висок приоритет за банката.

Най-голямата българска финансова институция работи активно в подкрепа на младите хора чрез сътрудничество с Фондация "Заедно в час", подкрепа и участие в инициативата "Мениджър за един ден" и др. УниКредит Булбанк работи и по програмата "Моята банка на бъдещето" съвместно с онлайн платформата www.kosher.bg. Тя е предназначена за студенти от различни университети и специалности, свързани с банковия бизнес. През 2013 г. в отговор на специфичните финансови потребности на академичната общност в България, банката създаде серия от продукти за студенти и преподаватели Академична лига. Един от тях – овърдрафт за студенти – е реализиран именно по идея на участници в "Моята банка на бъдещето".

Освен възможността за работа по проекти УниКредит Булбанк дава шанс на над 400 студенти всяка година да започнат стаж в банката. Банката подкрепя и проекта "Get Ready 2 Work – Готови за работа!". Целта на проекта е интеграцията и активната заетост на младежите в неравностойно положение на пазара на труда чрез прилагане на успешни модели за обучение и програми за включване на трудовия пазар от Австрия и Германия. В допълнение чрез Фондация UniCredit and Universities в България са достъпни стипендии за магистърски програми в топ международни университети.

 реклама