Твърди месечни такси за "професионален домоуправител" правят услугата достъпна

По този начин и жилищните сгради могат да изглеждат по-добре
по статията работи: Петя Бързилска
Твърди месечни такси за "професионален домоуправител" правят услугата достъпна
Снимка: sxc.hu

Месечната поддръжка на етажната собственост, която фирма Мезон България предлага няма да струва скъпо на живущите. Тя се изчислява спярмо големината на сградата и броя обитатели в нея.

Целта на професионалната услуга е да облекчава разходите и ангажиментите на хората като екип от професионалисти се грижаи за доброто състояние на общите площи.

Твърдите такси за поддръжка и управление зависят най – вече от броя на обитателите  в една сграда/вход. При брой обитатели между 35 и 70 човека, цената е 9.60 лв на човек  или домашен любимец, който се извежда. При брой обитатели от 70 до 110, цената е 8.90 лв на обитател. Ако етажната собственост е населена с повече от 110 обитателя, цената е 8.00 лв за всеки. За деца до 6 години не се дължи такса.

В месечната такса за услугата "професионален домоуправител” взлиза и общото решение на обитателите каква фиксирана сума да се отделя за ремонти във фонд "Ремонт и обновяване” на месец.  Фонд "Ремонт и обновяване” се определя на база на площта, която собствениците притежават в сградата. Наличието на този фонд обезпечава поддръжката на сградата в добро техническо състояние, предвид постоянната амортизация.

Професионалният домоуправител управлява общите части във входа. Неговата работата е да се грижи за почистването на общите жилищни площи, да обезпечи дребните битови ремонти, да съблюдава за цялостното състояние на поверените му площи, да предлага и организира капиталови ремоти, ремонти на ВиК и ел. мрежата, които да подобряват цялостното състояние на обекта и да защитава интереса на всички собственици.

Фирма Мезон България прави връзката между физическите лица, собствениците на жилищни площи и институциите и защитава интереса на етажните собственици и чрез провеждане на различни кампании, подобрява състоянието на сградния фонд и околоблоковите пространства.

Всички услуги, които фирма Мезон България предлага са: почистване на общите части; събиране на таксите за поддръжка; разплащане с доставчиците на комунални услуги; техническа подръжка; организиране и управление на фонд "Ремонт и обновяване”; капиталови ремонти; снегопочистване; поддръжка на зелени площи; почистване и поддръжка на домове.

За Мезон България ЕООД: Мезон България ЕООД е комапния, специализирана в  управлението и поддръжката на етажната собственост. Фирмата е връзката между физическите лица, собственици на жилищни площи и институциите. Фирмата защитава интереса на етажните собственици и чрез провеждане на различни кампании подобрява състоянието на сградния фонд и околоблоковите пространства.

 реклама