Тайната е в тигана  7

Tefal е марката, която предлага безброй тигани с високо качество и единствените, които притежават запазената технология Thermo-Spot®
по статията работи: Данаил Казаков
Тайната е в тигана

Помните ли безгрижните детски години, когато в събота сутрин от съня ви събужда един любим, подканващ и неустоим аромат. Нито една аларма, нито една нежна майчина милувка не може да накара едно дете да стане от леглото толкова бързо колкото същият - уханието на топли палачинки. Докато сънено се протяга, една блажна усмивка се прокрадва върху детското лице. На нослето са му нужни само секунди, за да се увери, че този аромат е наистина любимата закуска. Всички помним тези детски мигове и бързината, с която чинията оставаше празна. С мед или сладко от боровинки, със сирене или шоколад – всяка комбинация е не просто вкусна, но и носи в себе си спомена от детството, домашния уют и майчината грижа. Но замисляли ли сте се кой е измислил това чудо на кулинарията, тази милувка на детските сетива?

За първи път палачинката се появява в Древна Гърция или по-точно в одите на поета Кратин, който възхвалява палачинките още през 5 век преди Христа. Днес палачинката се приготвя в безброй разновидности, но каквато и да е вълшебната рецепта, най-важното условие за приготвяне на перфектната палачинка остава едно – тиганът. А перфектният тиган е този, който е подходящ и удобен за всеки конкретен повод, ястие и технология на приготвяне. Как обаче да изберем подходящия за нас тиган и как през годините той става неотменна част от всяка добре оборудвана кухня? На какво се дължи популярността на един от най-често използваните кухненски съдове в нашето ежедневие и каква е неговата история?

През 1954 година, съпругата на френския инженер Марк Грегъри решава да изпробва новото откритие за онова време върху тиганите в дома си – незалепващо покритие. Резултатът е поразителен и така се раждат първите по рода си тигани с незалепващо покритие. Две години по-късно Грегъри стартира собствена компания, която кръщава Tefal и започва да продава тигани с незалепващо покритие, които се превръщат в сензация. Още същата година Tefal продава 3000 тигана из цял свят, а четири години по-късно продажбите на марката в САЩ достигат 20 000 тигана на месец. Когато през 1960 г. обаче на корицата на известно списание се появява Джаки Кенеди, държейки тиган Tefal на излизане от магазин, продажбите толкова се увеличават, че само за месец над един милион души се сдобиват със собствен тиган с незалепващо покритие. През 1968 г. френската компания СЕБ Груп купува Tefal и се превръща в най-големя производител на кухненски уреди в света. Към днешна дата под марката Tefal са продадени над един милиард тигани с незалепващо покритие по целия свят.

Днес Tefal развива дейност в повече от 120 страни и изпълнява успешно мисията си да улеснява домакинските задължения и готвенето чрез нови идеи, технологии и иновации. От създаването си до днес, компанията не спира да изненадва с непрестанни иновации, комфорт, стилен дизайн и разбира се забавление и добро настроение в кухнята. Световният гигант произвежда богата гама от продукти - от достъпни съдове за начинаещи или хора, които готвят рядко, до професионални тигани за майстори-готвачи, проектирани съвместно със звездния кулинар Джейми Оливър. Миналата година Джейми отпразнува 10 години от своето "върховно сътрудничество" с Tefal и съвместната си работа с марката в създаването на специални кухненски уреди. Като част от честванията, компанията дари персонализирани серии тигани на всеки от хранителните центрове на известния готвач, както и на всеки от 15-те стажанти в неговите ресторанти. Според самия Джейми, "ако имате добри тигани, вашата работа в кухнята е наполовина свършена".

Tefal е марката, която предлага безброй тигани с високо качество и единствените, които притежават запазената технология Thermo-Spot®, която не позволява прегряване – може да сготвите храната с точната температура и по този начин да запазите вкуса и аромата й така, както правят професионалните готвачи. Освен вкусна, храната трябва да бъде и здравословна, за да ни доставя не само удоволствието от храненето, но и да допринася за нашия тонус и добра форма. А какво е здравословно готвене? Готвене с по-малко мазнина при контрол на температурата и хомогенно разпределение на топлинната енергия в тигана. Здравословно е готвенето с Tefal.

Тайната на перфектно приготвеното и добре балансирано ястие се крие в постигането на подходящата температура. Подобно на фурната при печене, предварителното загряване на тигана го подготвя за идеални кулинарни изкушения. Вече можете лесно да приготвите месо с крехки и сочни резултати, а омлетите и палачинките се получават перфектно от първия път! Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ, Tefal и Thermo-Spot® ще направят готвенето истинско удоволствие. Вграден в незалепващото покритие на тигана, уникалният топлинен индикатор Thermo-Spot® на Tefal ви показва кога тиганът е достигнал оптималната температура за запазване на вкуса и аромата на храната. Преди загряване, Thermo-Spot® е ясно видим. Със загряването на съда, той започва да се променя. След като се достигне идеалната температура, Thermo-Spot® става изцяло червен.

Без значение от ценовата категория и модела, който ще предпочетете и независимо дали сте опитен готвач или начинаещ, Tefal и Thermo-Spot® ще направят готвенето истинско удоволствие. Лесно почистващи се, тиганите на Tefal са идеално решение не просто за всяка една домакиня, но и за всеки любител на бързото, лесно, здравословно и вкусно ястие. За да зарадвате не само близките си, но и себе си решението е едно – Tefal!

А вие избрахте ли тиганът, подходящ за вас?

 реклама