Съюзът на пивоварите осигурява безплатни занимания по баскетбол

Над 900 000 българи знаят за инициативата "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат"
по статията работи: Ралица Стоянова
Съюзът на пивоварите осигурява безплатни занимания по баскетбол
Снимка: sxc.hu

Със започването на учебната година Съюзът на пивоварите в България (СПБ) кани всички желаещи да се включат в заниманията по баскетбол, които се провеждат в рамките на кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете!"

Целта на инициативата е да се насърчи масовият и семейният спорт като алтернатива тийнейджърите да не експериментират с алкохол. През месеците септември и октомври всеки вторник от 14 до 16 ч. малки и големи могат да се включат в  безплатни занимания по баскетбол на стадион "Българска армия” в баскетболната зала "Румен Пейчев” (Борисовата градина, София).

Заниманията се ръководят от професионален треньор, а за консултиране по въпросите, свързани с превенцията и здравословния начин на живот, са осигурени квалифицирани психолози и социални работници. Организаторите от Съюза на пивоварите заедно с баскетболния клуб на ЦСКА и Българската федерация по баскетбол са  готови да посрещнат всеки, който иска да приеме предизвикателствата на баскетболния терен и да намери нови поводи за приятелство, общуване, здравословен ритъм за свободното време.

Със стартирането на "баскетболната” вълна започва есенния сезон на кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. От края на април до момента Съюзът на пивоварите е организирал и безвъзмездно финансирал спортни събития и занимания по волейбол, изправителна гимнастика, капуейра и конг фу, в които са се включили над 850 участника от София.

Според проведеното през м. юли национално представително проучване на  Ипсос България посланията на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат са достигнали до  916 588 души на възраст между 18 – 69 години. Това означава, че 18% от пълнолетното население на страната знае за инициативата на Съюза на пивоварите.

"Тези резултати доказват, че интересът към този вид социални кампании, осъществявани от бизнеса в партньорство с неправителствени организации, спортни клубове, държавни и общински институции може да бъде действително продуктивен” – коментира Ивана Радомирова – главен секретар на Съюза на пивоварите.

"Според специалистите спортът е един от най-ефективните подходи срещу употребата на алкохол от тийнейджъри, но за целта физическото възпитание на децата трябва да започне още в ранна възраст. Ето защо ние се стремим да подкрепим родителите в този процес. Според националното проучване на Ипсос  информация за кампанията е достигнала до 230 000 човека на възраст между 30 - 39 години и до 130 200 – между 40 и 49 г. За нас това е важен индикатор, че инициативите ни набират популярност  сред тези възрастови групи, за които традиционно се приема, че имат малки деца и тийнейджъри и които са всъщност най-важната ни целева група.”, добави Радомирова.

На сайта www.pivovari.com или на телефон  0885  05 69 23 всеки желаещ може да получи повече информация как да се включи в безплатните занимания по баскетбол с график за провеждане от 14 до 16 часа на 24 септември и на 1, 8, 15, 22 и 29 октомври. За най-активните участници организаторите са подготвили награди. Входът е свободен.

 реклама