Студенти с възможност да изучават съвременни софтуерни технологии

Софтуерни специалисти от SAP Labs България водят курсове във водещи български университети
по статията работи: Данаил Казаков
Студенти с възможност да изучават съвременни софтуерни технологии

Сътрудничеството между SAP Labs България, едно от ключовите подразделения на софтуерния гигант SAP SE, и водещи български университети ще се разрасне от началото на предстоящия семестър. От тази есен студентите от Софийски университет "Св. Климент Охридски" ще имат възможност да запишат новите курсове по Front-End Web Development и съвременни Java технологии (Java 7), които се водят от доброволци - служители на компанията. Програмата на курсовете включва изучаването на HTML5, jQuery, AngularJS, Core Java, мрежово програмиране, автоматично тестване и design patterns. В Стопанския факултет на университета вече две години се води и курс за Управление на софтуерни проекти и фирми.

В Технически университет - София за трета поредна година ще се проведат курсове по Java EE, Cloud and In-memory, Technical Writing и Managing Software Projects. Лекциите се водят от софтуерни специалисти на SAP Labs България, които напълно доброволно участват в съвместните проекти на компанията и университетите. SAP доброволците разработват сами цялата студентска програма в унисон с бизнес реалността и средата, в която работят. "Подкрепяме с различни инициативи развитието на ИТ потенциала в България. Образованието се нуждае от съдействието на бизнеса и за да бъдем от помощ, всички ние, като представители на ИТ бизнеса, е добре да си сътрудничим с висшите учебни заведения.", коментира образователните инициативи на SAP Labs България изпълнителният директор на компанията Радослав Николов.

Като част от редовната програма на студентите от Технически Университет - София и Русенски университет "Ангел Кънчев" се провеждат и курсове по SAP ERP. Основната им цел е студентите да се запознаят със софтуерни продукти за управление на бизнес процеси и да бъдат по-близо както до бизнеса, така и до средата, в която той функционира в България и света. Сътрудничеството на SAP Labs България с университетите се разраства и от тази година съвместно с Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" се подготвя пилотен курс по Cloud Computing, а в Нов български университет специалисти от компанията провеждат регулярни лекции на различни теми, свързани с практическото разработване на софтуер.

За SAP

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство - SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, вървейки една крачка пред конкуренцията. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 253,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно. За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria.

 реклама