Студенти разработиха еко-проекти за Globul

Двете теми, по които работиха младежите, бяха „Енергийна ефективност в магазинната мрежа на Globul “ и „Телефонът създава/ спестява“
по статията работи: Елица Елефтерова
Студенти разработиха еко-проекти за Globul
Снимка: Globul

Студенти от Технически университет – София разработиха и представиха проекти за приложението на иновативни зелени технологии в Globul като част от форума Green Future, организиран от кариерния център към университета.

Двете теми, по които работиха младежите, бяха "Енергийна ефективност в магазинната мрежа на Globul " и "Телефонът създава/ спестява". Общо 23-мата участници бяха разпределени в седем отбора от по двама, трима или четирима души. Всеки отбор разработи проект по един от двата казуса с помощта на консултантите на Globul в областта на корпоративната отговорност denkstatt Bulgaria.

На официална  церемония утре ще бъде обявено класирането на отборите във всяка категория. Globul ще награди победителите със смартфони Globul Move SE, а спечелилите второ място ще получат карти за мобилен интернет Globul GoWeb 500. Най-добрите проекти ще намерят реално приложение в съответните сфери на дейност в компанията.

Участието на Globul във форума Green Future е поредна стъпка в дългосрочното сътрудничество на компанията с ТУ-София и кариерния център към университета, както и част от подкрепата й за младите таланти и стратегията за екологична устойчивост Globul Green. Зеленото събитие се провежда за пръв път и целта му е да се популяризират технологиите, които допринасят за опазването на околната среда и повишават качеството на живот. В рамките на форума, г-н Ясен Гуев, директор "Корпоративна политика" в Globul, представи зелените инициативи и добрите практики на компанията в областта на екологичната устойчивост.

 реклама