Студенти в СУ „Св. Климент Охридски“ се учат да работят с облачното решение Microsoft Dynamics NAV Cloud

Българската компания за бизнес софтуер Тим ВИЖЪН България продължава да развива дългосрочното си партньорство със Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“
по статията работи: biznews.bg
Студенти в СУ „Св. Климент Охридски“ се учат да работят с облачното решение Microsoft Dynamics NAV Cloud

Българската компания за бизнес софтуер Тим ВИЖЪН България продължава да развива дългосрочното си партньорство със Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", насочено към цялостно запознаване на студентите с модерните системи за управление на бизнеса. На 27 май управителят на фирмата Росен Караиванов ще изнесе лекция, посветена на ERP системата Microsoft Dynamics NAV пред студенти от специалност "Счетоводство и контрол", Магистърска програма на Стопанския факултет.

В рамките на обучението студентите ще се запознаят и използват "облачната" версия NAV Cloud на Microsoft Dynamics NAV, разработена от Тим ВИЖЪН България, а хостването на системата в "облачна" среда е осъществено в партньорство с българската компания за облачни услуги "Датикум". Екипът на Тим ВИЖЪН България също така вече е съдействал на Софийския университет за присъединяването му към глобалната общност от образователни институции в цял свят, получили Dynamics Academic лицензи от Microsoft за работа с Dynamics NAV за обучителни цели.

"Целта на сътрудничеството ни със Софийския университет е да подготвим бъдещите икономисти за работа с едно от най-широко разпространените ERP решения, с което те неизбежно ще се сблъскат при своята бъдеща реализация. Това ще бъде от важно значение както за тях, така и за работодателите, тъй като преминалите през такова обучение студенти вече ще имат необходимите познания и ще могат директно да започнат работа с подобна система, без да се налага компаниите тепърва да инвестират време и средства в обучението им. Използването на онлайн системата NAV Cloud улеснява значително реализирането на подобни партньорства, тъй като не изисква инсталация и не заема ценни сървърни ресурси. Плановете ни са занапред да разширим подкрепата си за българските висши учебни заведения" - разказва Росен Караиванов, управител на Тим ВИЖЪН България.

През последните месеци екипът на компанията отчита засилен интерес към системата NAV Cloud от страна на малкия и среден бизнес. Припомняме, че всеки желаещ може да тества безплатно решението на адрес navcloud.bg.

 реклама