Стилът среща съдържанието: Два нови геймърски монитора AOC AGON с “безрамков” дизайн и 1800 mm извивка  4

Специалистът при дисплеите AOC разширява своята линия от премиум гейминг монитори AGON с два нов извити модела
по статията работи: biznews.bg
Стилът среща съдържанието: Два нови геймърски монитора AOC AGON с “безрамков” дизайн и 1800 mm извивка

Специалистът при дисплеите AOC разширява своята линия от премиум гейминг монитори AGON с два нов извити модела: 31.5-инчовия AG322QCX с QHD резолюция и 27-инчовия Full HD дисплей AG272FCX. И двата са с изключително малък радиус на извивката за още по-пълно потапяне в картината. Благодарение на почти невидимата рамка отгоре и отстрани на мониторите – тристранен "беразмков" дизайн – играчите могат да се фокусират в още по-голяма степен върху екшъна на екрана. Честотата на опресняване от 144 Hz и технологията AMD FreeSync осигуряват супер плавно геймърско преживяване без насичане, накъсване и замазване. В допълнение, двата модела притежават всички премиум функции на другите извити дисплеи от линията AGON, включително различни геймърски режими и настройки (които подлежат на конфигуриране с включения QuickSwitch контролер), държач за слушалки, дръжка за пренасяне, ергономични опции за настройка и LED светлини с възможност за персонализиране.

 

1863037

 Пълно фокусиране върху играта с "безрамков" дизайн

Перфектен фокус и потапяне в действието

Двата нови модела със съотношение на страните 16:9 разширяват линията от извити модели AOC AGON с два нови размера: AOC AGON AG322QCX е с 31.5″ (80 см) VA панел с QHD резолюция от 2560 x 1440 пиксела за остри като бръснач графики в игрите. AG272FCX, от друга страна, използва по-компактна 27″ (68.6 см) VA матрица с Full HD 

резолюция от 1920 x 1080 пиксела. С радиус от само 1800 мм, двата монитора предлагат най-голямата извивка сред всички модели AGON до момента. Това позволява поглъщащо геймърско преживяване с увеличено усещане за дълбочина и намалено изкривяване на картината. Ултра тънката рамка отгоре, отляво и отдясно на екрана е почти невидима и позволява на играчите да се фокусират върху екшъна.

 

Силно представяне за конкурентна игра

AG322QCX и AG272FCX предлагат честота на опресняване от 144 Hz, което елиминира замазването при движение и позволява на геймърските светове да оживеят със супер плавна и рязка графика по всяко време, дори в бързите сцени. За постигане на още по-голяма плавност и отзивчивост, двата монитора предлагат и AMD FreeSync поддръжка, която намалява насичането, накъсването и входното закъснение на сигнала. Геймърите, които търсят още по-бърза реакция, могат да се възползват от режима AOC Low Input Lag, който прескача по-голямата част от вътрешната обработка на сигнала в монитора. По този начин играчите могат да видят реакцията на техните команди върху екрана мигновено, което дава предимство в състезателните екшън игри. Функцията AOC Shadow Control дава допълнително предимство в игрите с много тъмни сцени: тя осветлява подчертано тъмните области на изображението и потъмнява ярките части, без да засяга останалата област от екрана.

 Перфектно удобство и комфорт

Игровите режими и други настройки могат да бъдат удобно задавани с включения AOC QuickSwitch контролер. Вместо да навигират из менютата със стандартните бутони на монитора, играчите могат да настроят дисплеят перфектно за специфичната игра, която играят, благодарение на персоналните режими и предварително настроените FPS, Racing и RTS конфигурации.

За да увеличат комфорта по време на дългите геймърски часове, двата нови дисплея защитават очите на играчите, използвайки технологията AOC Flicker-Free за намаляване на умората и AOC Low Blue Light Mode срещу потенциално вредни дългосрочни последствия от излагането на синя светлина. Стойката AOC Ergo Base предлага настройка по височина, накланяне и завъртане за постигането на здравословна стойка по време на игра. Наличната дръжка за носене позволява на геймърите лесно да пренасят своя дисплей AGON между различни места за игра, а свалящия се държач за слушалки им дава възможност безопасно да оставят слушалките си по време на почивка. Множеството интерфейси като HDMI, DisplayPort, VGA и USB 3.0 правят моделите AG322QCX и AG272FCX съвместими с голям набор от източници на сигнал и периферия.

Елегантен индивидуален стил

В допълнение на минималистичния тристранен "безрамков" дизайн двата нови модела AGON притежават настройващи се LED светлини на гърба и в долната част на рамката. Те могат да бъдат настроени да светят в три различни цвята (червен, зелен и син) и с три различни нива на яркост, с което външния вид на монитора да се адаптира към индивидуалния стил и предпочитания на играчи и отбори.

 

AOC AGON AG322QCX и AOC AGON AG272FCX ще бъдат налични през май 2017 г на препоръчителна крайна цена от съответно 1179 лв. с ДДС и 879 лв. с ДДС.

Технически спецификации

Модел

AG322QCX

AG272FCX

Дисплей

31.5″ извит VA @ 144 Hz

27″ извит VA at 144 Hz

Резолюция

2560 x 1440 пиксела

1920 x 1080 пиксела

Технология за синхронизация

FreeSync

FreeSync

Входен сигнал

2 x HDMI

2 x DisplayPort

1 x VGA

2 x USB 3.0
Audio out

Microphone in/out

2 x HDMI

1 x DisplayPort

1 x VGA

2 x USB 3.0
Audio out

Microphone in/out

Специални функции

тристранен "безрамков" дизайн
ергономична стойка

AOC QuickSwitch контролер

стерео говорители

4 ms GtG време за реакция

2000:1 контрастно съотношение

100% sRGB цветови спектър

тристранен "безрамков" дизайн
ергономична стойка

AOC QuickSwitch контролер

стерео говорители

4 ms GtG време за реакция

3000:1 контрастно съотношение

100% sRGB цветови спектър

Наличност

май 2017 г.

май 2017 г.

Цена

879 лв. с ДДС

1179 лв. с ДДС


За AOC:

AOC е една от глобалните топ марки на пазара на дисплеи. Високото качество, първокласния сервиз, атрактивните дизайни, ергономичните и иновативни продукти, щадящи околната среда и конкурентите цени са причините, заради които все повече и повече крайни потребители, корпоративни мениджъри и дистрибутори се доверяват на AOC. AOC предлага дисплеи, които задоволят изискванията на всеки тип потребител, независимо за професионална, домашна или гейминг употреба. AOC е подразделение на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD дисплеи в света.

www.aoc-europe.com 

 реклама