Стартира нова уникална услуга за българите в чужбина

В сайта Bulgarianevents.info сънародниците ни зад граница могат да намират български събития, провеждащи се близо до тях
по статията работи: Теодора Пенева
Стартира нова уникална услуга за българите в чужбина
Снимка: sxc.hu

Нова, уникална за България, интернет страница стартира във виртуалното пространство. Сайтът Bulgarianevents.info дава възможност на българите в чужбина да намират български събития (концерти, събирания и др) близо до мястото, където живеят. Услугата е уникална с това, че дава възможност за търсене по географски принцип, наблизо до адреса в чужбина. В момента Bulgarianevents.info покрива Великобритания, но съвсем скоро ще бъде наличен за 21 държави на 5 континента.

Всеки българин в чужбина може да добави ново събитие на специалната карта на сайта. Не се изисква регистрация, като целта е максимално опростено използване.

Всеки посетител има възможност за търсене на събития, въвеждайки пощенски код и радиус на търсене. Системата ще намери всички български събития, попадащи в радиуса на търсене. От там всеки може да се свърже директно с организторите на събитието за повече информация.

Сайтът също така дава възможност за публикуване на комерсиални събития, организирани от България, за българите в чужбина. Такива събития ще бъдат промоторани активно в българската общност по места, използвайки базата данни на Българската улица - Bgstreet.net

Според анкета, побликувана в социалната мрежа, 91% от българите в чужбина биха контактували или контактуват с други българи. Това даде идеята за създаване на сайта, който да помогне на българите в чужбина да намират, организират и представят български събития, близо до мястото, където живеят. Това е важно условие за големите градове, където пътуването отнема много време и не може да бъде вместено в натоварения график на сънародниците ни зад граница.

 реклама