Стартира кандидатстването за безплатната Лятна DBA Академия  3

Кандидатстването е отворено до 30 април, а обучението ще бъде през юли
по статията работи: biznews.bg
Стартира кандидатстването за безплатната Лятна DBA Академия

В края на март стартира кандидатстването за първата по рода си безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България – Лятна DBA Академия. Инициатор на проекта е SQL Master Academy – единственият обучителен център у нас, специализиран в SQL Server.

Създаването на Лятната DBA Академия е провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти.

"С този проект в SQL Master Academy искаме да създадем качествен и достъпен модел за обучаване на повече администратори на SQL Server бази данни. Целта ни е да помогнем както на хората, които са мотивирани да се развиват, да започнат успешно кариерата си в тази сфера, така и на компаниите, нуждаещи с от такива специалисти. Възприемаме това като лична мисия и ще работим за успеха на курсистите в Лятната DBA Академия – не само при обучението, но и при последващата им професионална реализация", заяви Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy.

Кандидатстването – до 30 април

Кандидатстването стартира преди броени дни и ще продължи до 30 април включително. То се извършва онлайн и отнема по-малко от минута. От кандидатите се изискват единствено имена, имейл и телефонен номер, както и последващо изпращане на CV.

След като разгледа автобиографиите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май.

След събеседването екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците, а не толкова техническите им познания и опит, тъй като обучението е за начинаещи.

Обучението – през юли

Обучението ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула. Модулите са:

  • Windows и Active Directory за администратори на бази данни

  • Администриране на SQL Server

  • Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака

  • Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server

  • Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип

Всички модули ще бъдат проведени присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на Академията, ръководен от Маргарита Наумова.

Обучението ще бъде целодневно (9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест.

Възможност за работа

Курсистите, които успешно завършат Лятната DBA Академия, ще бъдат представени пред потенциални работодатели. Тези компании ще имат възможност да се запознаят с обучаемите и техните резултати и да им предложат работа.

Така Академията ще изпълни мисията си не само да предложи достъпно и качествено обучение за администратори на бази данни, но и да подпомогне работодателите при подбора и въвеждането на такива специалисти в реална работна среда.

За SQL Master Academy

SQL Master Academy е обучителен център, разработен от Маргарита Наумова, който има за цел да предостави на специалистите в областта на SQL Server и BI възможност да систематизират, профилират и задълбочат знанията и уменията си.

SQL Master Academy включва над 20 професионални курсове, покриващи изцяло темите, свързани с SQL Server, доказали на практика своето високо качество и работна приложимост.

Академията предлага също и специализирани работни семинари за дизайн на SQL Server решения, както и организиране и провеждане на обучения по индивидуални изисквания на клиентите.

SQL Master Academy работи в тясно партньорство със SolidQ в областта на BI обученията, благодарение на което разполага в портфолиото си и с уникална програма от професионални тренинги в сферата на Data Quality, Multidimensional Design, SSAS, ETL и SSIS.

През 2016 г. над 200 специалисти от България и чужбина преминаха успешно обученията на SQL Master Academy. Така общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200.

За Маргарита Наумова

Маргарита Наумова е световно признат лектор и експерт по SQL Server, основател на технологичната компания Инспирит и на образователния център SQL Master Academy, както и на българската потребителска група SQL & BI User Group "Lets' SQL Together!". Носител е на най-високата Microsoft квалификация в нейната сфера – Microsoft Certified Master, което я нарежда сред топ 1% на най-добрите SQL Server специалисти в света. От октомври 2000 г. Маргарита е Microsoft Certified Trainer и многократно е удостоявана с признанието Microsoft Most Valuable Professional.

Маги има общо над 15 г. опит с SQL Server в сферата на проектирането, внедряването и оптимизацията на SQL решения, както и на обучението и консултирането. Проектите, по които е работила, се простират далеч отвъд границите на България, включвайки Великобритания, Дания, Германия, Финландия, Норвегия, Швеция, и др.

 

Маги често е лектор на големи конференции, свързани с Microsoft и SQL Server, като например PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, JOIN! и др.

 реклама