Стажантската програма на GEFCO България набира скорост

За трите години от стъпването си в България през 2011 г. GEFCO България попълва 10% от екипа си със специалисти, започнали от стажантски позиции. Очаква се този дял да нарасне допълнително, след като новото попълнение от трима студенти премине 6-месечен стаж през лятото на 2014 г.
по статията работи: Данаил Казаков
Стажантската програма на GEFCO България набира скорост

Тази година набирането на стажанти започва с Ден на отворените врати за студенти от съответните специалности на икономическите университети. Партньор в програмата е УНСС, в лицето на професор Първанов, декан на факултет "Икономика на инфраструктурата”. По време на събитието студенти от IV-ти курс на специалност "Икономика на транспорта” имаха възможност да се запознаят лично с екипа и дейността на GEFCO България, както и да разгледат офиса. След допълнителни интервюта трима студенти са поканени да започнат своя стаж от месец юни.

Милена Кирилова, завеждаща "Човешки ресурси и Офис администрация” в GEFCO България споделя: "Подхождаме с еднаква отговорност към подбора и на служители, и на стажанти. Търсим у младите хора амбиция за усъвършенстване и придобиване на практически знания. Най-големият успех за нас е неусетното превръщане на стажантите в служители на компанията, носещи нейния заряд, имащи желанието да продължат развитието си в логистичния сектор именно в GEFCO.”

Досегашният опит от работата със стажантите показва, че след приключване на стажа всички поканени с готовност приемат предложението за сключване на дългосрочен договор. Това се потвърждава и от нулевото текучество в младия и амбициозен екип. В момента екипът на GEFCO България наброява 40 души като средната възраст на служителите е 29 години, а на мениджърския състав – 34 години.

"В България привлякохме талантливи млади експерти и работим много успешно. Нивото на екипа ни е изключително високо. Всички са много мотивирани и ориентирани към резултатите. Справят се с всякакви предизвикателства, без да е необходим какъвто и да е натиск от моя страна като ръководител.”, заяви Жером Шевроле, изпълнителен директор на GEFCO България.

За мотивацията на екипа допринасят както атмосферата в офиса, така и пакетът от допълнителни придобивки за служителите на GEFCO България, който включва:

  • Вътрешнофирмени езикови курсове по английски, руски, френски и немски езици;
  • Разширен пакет профилактични медицински прегледи, осигурени от компанията;
  • Допълнително здравно осигуряване
  • Застраховка "Живот"
  • Годишен абонамент за фитнес
  • Ежедневно осигуряване на пресни плодове в офиса

и не на последно място – футболен отбор, с който българският офис ще се представи на вътрешно корпоративното първенство на GEFCO с участието на отбори от четири континента.

През годината предстои регионален тийм билдинг на GEFCO-офисите на Балканите, чийто регионален мениджър е Жером Шевроле, изпълнителен директор на GEFCO България.

Групата ЖЕФКО (GEFCO Group)

GEFCO определя стандартите в логистиката за индустриални производители. Чрез своите пет основни сфери на дейност – международен морски и въздушен транспорт, сухопътен транспорт, складово управление и опаковки за многократна употреба, логистика на нови автомобили, митническо и акредитивно представителство - GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 4 млрд. евро за 2013 г. и 11,500 служители. Чрез своите над 350 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка.

Интернет страница: www.gefco.net

 реклама