Средната мартенска сметка за парно на клиентите на Нелбо в Пловдив и Плевен е 56 лв.

С уред за 26 лв. топлофицираните абонати получават реални месечни сметки
по статията работи: Ралица Стоянова
Средната мартенска сметка за парно на клиентите на Нелбо в Пловдив и Плевен е 56 лв.
Снимка: Нелбо

Средната сметка за парно през март на клиентите на Нелбо в Пловдив и Плевен е 56 лв. Всички клиенти на компанията в Пловдив ще получат сметки под 100 лв. за предходния месец. 65% от клиентите на фирмата за дялово разпределение в града под тепетата ще платят под 50 лв.

 

Засечените от Нелбо данни на пловдивчани, показват, че сметката за отопление на гарсониера (40 кв.м.) е около 50 лв., за двустаен апартамент (70 кв.м.) – около 70 лв.

С близо 50% по-малки са мартенските сметки сравнени с февруарските, показват данните на Нелбо. "През март сумите за отопление са значително по-ниски, поради по-високите отчетени температури.”, обяснява Боряна Колева, изпълнителен директор на топлинния счетоводител. Разликата в градусите между февруари и март е 10 градуса.

Половината от клиентите на Нелбо в Плевен пък ще получат сметки до 50 лв. за отопление с топлоенергия през март. Близо 35% ще платят до 100 лв. за парно. Средната сметка на двустаен апартамент (70 м2) на плевенчани за изминалия месец е била 68 лв. И в Плевен февруари е бил най-студеният месец от отоплителния сезон със средна температура -5,6 градуса. През март средната температура в града е била с 13 градуса повече (+7,8 градуса).

От Нелбо напомнят на топлофицираните абонати да следят редовно дисплея на уредите си. Ако той изгасне или на него се появи символ за слаба батерия, топломерът трябва да бъде подменен с нов. Това може да се случи преди началото на новия отоплителен сезон, тъй като през лятото уредите не се ползват. До края на юни Нелбо предлага на клиенти стандартен топломер на промоционална цена от 26 лв.

"Ще продължим да предлагаме активно и месечния отчет като услуга, както до момента, защото клиентите искат да получават реални месечни сметки през отоплителния сезон. Така следим по-ефективно и за нарушения и кражби на топлоенергия в етажната собственост”, заяви Боряна Колева. Тя припомни, че към момента уредите на всички абонати на Нелбо в Пловдив и Плевен се отчитат ежемесечно.

 реклама