Солитрон ще дистрибутира решенията на D-Link в България

Мрежовата марка става част от портфолиото на широкопрофилния дистрибутор. D-Link очаква засилване на позициите на пазара за корпоративни решения и запазване на лидерството в потребителския сегмент.
по статията работи: Теодора Пенева
Солитрон ще дистрибутира решенията на D-Link в България
Снимка: D-Link

D-Link, водещ доставчик на цялостни мрежови и комуникационни решения, обяви партньорството си с българската дистрибуционна компания Солитрон. Споразумението идва като продължение на плановете за развитие на D-Link, фокусирани върху запазване на традиционно лидерската позиция на D-Link в потребителския сегмент и активно развитие на продажбите към малки и средни бизнеси, както и към големи корпорации и доставчици на услуги.

Солитрон е водещ широкопрофилен дистрибутор на ИКТ продукти, опериращ на територията на България и съседни  страни на Балканския полуостров и представител на над 50 водещи световни марки. Компанията ще дистрибутира всички решения на мрежовия производител за потребителския и корпоративния сегмент.

"Партньорството със Солитрон е важна стратегическа стъпка в развитието на регионалното представителство и мрежата от партньори на D-Link в България" - коментира Огнян Данчев, Мениджър D-Link България и Румъния. "Подобно сътрудничество е логично продължение на фокуса ни върху бизнес сегмента и усилията ни за предлагане на цялостни решения и първокласно обслужване за корпоративни клиенти".

D-Link e лидер в LTE, 3G, fiber to the building/metro Ethernet, GPON, 10GbE технологиите.

Припомняме, че преди месец компанията обяви, че Огнян Данчев поема ръководството на бизнеса на D-Link и за Румъния.

Повече за D-Link

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивни продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

 реклама